Riješiti se viškova naoružanja

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić upoznao je danas u Sarajevu šefa Misije OEBS u BiH Džonatana Mura i direktora Odjeljenja za bezbjednosnu saradnju OEBS-a Džona Martina sa aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga /OS/ BiH na rješavanju viškova naoružanja i povećanju bezbjednosti skladišta u kojima se čuva.

Bosna i Hercegovina 11.11.2014 | 16:46
Riješiti se viškova naoružanja

Iz Ministarstva je saopšteno da je posebno naglašena uspješnost zajedničke saradnje i napora u rješavanju viškova naoružanja i obezbjeđivanja skladišta sa naoružanjem i municijom u okviru projekta SECUP, koji implementira OEBS.

Osmić je goste upoznao i sa zanavljanjem, podmlađivanjem i obučavanjem pripadnika OS BiH, ali i rezultatima angažmana Ministarstva i OS BiH tokom poplava i saniranju štete nakon njih, te učešću pripadnika OS BiH u mirovnim misijama, za šta su međunarodno priznate kao ravnopravan partner.

Tokom sastanaka izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom Ministarstva, OS BiH i OEBS-a u BiH u domenu bezbjednosti i demokratizacije procesa u BiH. 

Mur je istakao da OEBS ima zajedničke interese sa BiH, a da je njihov rad i angažman u korist BiH. 

Martin je posebno istakao pozitivnu saradnju MO BiH i Misije OEBS u BiH, naglasivši značaj rada Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva.

Na posebnom sastanku sa Osmićevim zamjenikom Živkom Marjancem, Mur je istakao da OEBS nastavlja saradnju sa institucijama u BiH, a posebno sa Ministarstvom i OS BiH kao značajnim partnerima u oblasti unapređenja bezbjednosti u BiH, ali i regionu.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

12.11.2014 19:48

Odvezite u Gornju Maoucu oni imaju iskustva sa baratanjem oko oruzja

ODGOVORITE