Стиви Џи остаје у свом Ливерпулу!

Ливерпул и Стивен Џерард ускоро почињу преговоре о наставку сарадње. Капитену уговор истиче на крају сезоне.

Фудбал 11.11.2014 | 17:00
Стиви Џи остаје у свом Ливерпулу!

Стивен Џерард има 34 године, а у фудбалском клубу Ливерпул је од своје седме.
За први тим дебитовао је пре непуних 16 година - 29. новембра 1998, као резерва у мечу Премијер лиге против Блекбурна, а и данас је стандардни члан прве поставе.

Џерарду уговор истиче на крају сезоне и постоји блага неизвесност по питању његове даље играчке судбине.

Иако је менаџер Брендан Роџерс летос рекао да ће продужетак сарадње бити "формалност", култни фудбалер средине терена недавно је изјавио да на том плану нису направљени још никакви кораци.

Ипак, британски медији у понедељак увече су објавили да је Роџерс обавио прелиминарни разговор са Џерардовим агентом и да ће капитену у наредним данима бити понуђен нови уговор, али само на једну годину.

Летос је Џерардов вршњак, Џон Тери, под сличним условима наставио каријеру у Челсију.

"Као менаџер Ливерпула не смем да будем сентименталан, али у конкретном случају желим да Стивен настави да учествује у развоју ове групе играча, као капитен и лидер, на терену и ван њега", изјавио је Роџерс.

"Редси" ове сезоне имају више пораза (пет) него победа (четири) у Премијер лиги и за водећим Челсијем заостају 15 бодова после само 11 кола.

То, практично, значи да је борба за прву титулу у Џерардовој каријери и прву Ливерпулову после 1990. већ изгубљена.

Али, ако све буде у реду, идол "Копа" имаће бар још једну прилику да се домогне вредног трофеја, који му је за корак измицао три пута - 2002, 2009. и ове године, када ни вансеријски учинак Луиса Суареза није био довољан да екипу преведе преко магичне границе.

Стивен Џерард је са Ливерпулом освојио Лигу шампиона 2005, Куп УЕФА и Суперкуп Европе 2001, а такође два ФА купа и три Лига купа Енглеске.

Коментари / 0

Оставите коментар