Stivi Dži ostaje u svom Liverpulu!

Liverpul i Stiven Džerard uskoro počinju pregovore o nastavku saradnje. Kapitenu ugovor ističe na kraju sezone.

Fudbal 11.11.2014 | 17:00
Stivi Dži ostaje u svom Liverpulu!

Stiven Džerard ima 34 godine, a u fudbalskom klubu Liverpul je od svoje sedme.
Za prvi tim debitovao je pre nepunih 16 godina - 29. novembra 1998, kao rezerva u meču Premijer lige protiv Blekburna, a i danas je standardni član prve postave.

Džerardu ugovor ističe na kraju sezone i postoji blaga neizvesnost po pitanju njegove dalje igračke sudbine.

Iako je menadžer Brendan Rodžers letos rekao da će produžetak saradnje biti "formalnost", kultni fudbaler sredine terena nedavno je izjavio da na tom planu nisu napravljeni još nikakvi koraci.

Ipak, britanski mediji u ponedeljak uveče su objavili da je Rodžers obavio preliminarni razgovor sa Džerardovim agentom i da će kapitenu u narednim danima biti ponuđen novi ugovor, ali samo na jednu godinu.

Letos je Džerardov vršnjak, Džon Teri, pod sličnim uslovima nastavio karijeru u Čelsiju.

"Kao menadžer Liverpula ne smem da budem sentimentalan, ali u konkretnom slučaju želim da Stiven nastavi da učestvuje u razvoju ove grupe igrača, kao kapiten i lider, na terenu i van njega", izjavio je Rodžers.

"Redsi" ove sezone imaju više poraza (pet) nego pobeda (četiri) u Premijer ligi i za vodećim Čelsijem zaostaju 15 bodova posle samo 11 kola.

To, praktično, znači da je borba za prvu titulu u Džerardovoj karijeri i prvu Liverpulovu posle 1990. već izgubljena.

Ali, ako sve bude u redu, idol "Kopa" imaće bar još jednu priliku da se domogne vrednog trofeja, koji mu je za korak izmicao tri puta - 2002, 2009. i ove godine, kada ni vanserijski učinak Luisa Suareza nije bio dovoljan da ekipu prevede preko magične granice.

Stiven Džerard je sa Liverpulom osvojio Ligu šampiona 2005, Kup UEFA i Superkup Evrope 2001, a takođe dva FA kupa i tri Liga kupa Engleske.

Komentari / 0

Ostavite komentar