Тошић: Данска нам је прекретница!

"Пред нама је прилика која мора да се искористи да бисмо се вратили на прави колосек", сматра репрезентативац Србије.

Фудбал 11.11.2014 | 14:43
Тошић: Данска нам је прекретница!

Квалификације за Европско првенство у Француској 2016. године тек се захуктавају, а репрезентација Србије већ је у незавидном положају.

Због инцидената у мечу са Албанијом, "орлови" ће у петак против Данске (20.45 на стадиону Партизана) играти пред празним трибинама, као и касније против Јерменије. Уз то, добили смо, па су нам одузета три бода, тако да после две утакмице имамо бод освојен у Јерменији.

Један од искуснијих у репрезентацији Србије, Зоран Тошић, разочаран је због свега што се догодило пре месец дана, али је са оптимизмом допутовао у Стару Пазову, на окупљање пред меч са Данском.

"Знамо шта нас очекује. Утакмица која је доста битна, прекретница, јер нисмо остварили оно што смо планирали у претходне две утакмице. Пред нама је прилика која мора да се искористи да бисмо се вратили на прави колосек. Верујемо у то, јер знамо да имамо квалитет", рекао је Тошић и додао:

"Да ли је добро или лоште то што неће бити навијача, видећемо, али знамо шта нам је чинити".

Било је, међутим, видно да је крилном фудбалеру московског ЦСКА тешко пао прекид утакмице са Албанијом.

"Нажалост, ситуација је таква да од прошлог окупљања доста тога нисмо остварили. Нешто нашом грешком, нешто грешком других, али то смо ми и то је нешто што се дешава већ годинама, можда и деценијама. Као и увек, препуштени смо сами себи ми који смо овде, у екипи", незадовољно је констатовао Тошић.

"Сигурно је да смо доста причали и размишљали о утакмици са Албанијом, али мислим да смо ту причу затворили. То што се десило није пут којим би требало да идемо. То су ствари које не би смеле да се дешавају... Све што се догодило, спречило нас је да освојимо бодове који би нам много значили, али као што сам рекао, то није први пут и понавља се годинама. Ми смо ти који су на крају увек или криви или хероји, па ћемо то прихватити и овај пут. Покушаћемо да дамо максимум и урадимо оно што се од нас очекује".

На питање шта би требало да се промени, па да се инциденти не дешавају, Тошић је рекао:

"То није питање за играче, то би требало да решавају битнији људи који се баве тим послом. Несхватљиво је да у тако важној утакмици толико људи прескочи ограду и направи проблем. Без обзира да ли смо провоцирани или нисмо, ово је фудбал, игра и сви треба да уживамо у томе. Не може да се претвори у бокс меч, без обзира ко је крив и због чега. Нажалост, тако је, а то није први пут у Србији да се дешавају ствари које нас касније коштају и дају нам негативан допринос".

Што се тиче казне, наш фудбалер каже да ће играчи морати да се помире са одлуком Европске фудбалске уније.

"Када смо сазнали шта је УЕФА одлучила, ми играчи смо комуницирали и били смо прво огорчени. Да ли је одлука праведна или није не знам, али то је коначна одлука и морамо да је поштујемо", истакао је Тошић.

Један од најбољих играча ЦСКА ове сезоне објаснио је зашто није учествовао у победи Московљана против Манчестер ситија прошле среде у мечу четвртог кола Лиге шампиона.

"Допутовао сам без визе, пошто су ми у клубу рекли да није потребна. Тачније, да ћу добити транзитну на два дана. Енглези су им, очигледно, дали погрешну информацију", присетио се Тошић.

"На аеродрому је настао проблем и морао сам да се вратим. Пустили су ме да дођем са тимом до хотела и онда уместо на тренинг, назад на аеродром. Штета, али битно је да смо победили", насмејао се наш репрезентативац.

Коментари / 0

Оставите коментар