Изградња насипа на локацији Орлово Поље

Приведени крају радови на изградњи привременог насипа на локацији Орлово Поље

Република Српска 11.11.2014 | 12:15
Изградња насипа на локацији Орлово Поље

На једној од најкритичнијих тачака ријеке Дрине, на локацији Орлово поље, данас су завршени радови на изградњи привременог насипа чија сврха је да од могућих поплава сачува Јању, Амајлије, Попове, Дворове, Бродац и остала мјеста у којима су се у мају саставиле савска и дринска вода.

Након санације насипа и моста на каналу Дашница, уређења корита ријеке Лукавац и уређења главног ободног канала, прије рока који је за то предвиђен, завршена је и градња привременог дринског насипа у који је, из средстава Фонда солидарности, уложено око 320 000 КМ.

"Само на подручју У Семберији је 12 градилишта а у припреми је још толико, укупно ће бити око 25. На подручју РС је тренутно 25 градилишта на подручју Семберије", рекао је директор ЈУ "Воде Српске" Драган Анђелић.

Привремени дрински насип на локацији Орлово поље дуг је око 1800 метара."Сам назив привремени каже да је ово нешто привремено. Влада РС и Воде 

Српске у 2015. год. планирају преко средстава свјетске банке градњу сталног насипа од мјесне заједнице Балатун до мјесне заједнице Главичице у дужини од 33,6 км и вриједност тог посла је око 13.8 милиона долара",
истакла је Рада Баричанин, помоћник директора за економско-правне послове у ЈУ "Воде Српске".

Планирано је да градња сталног насипа буде завршена крајем грађевинске сезоне 2015 године. На градњи привременог насипа, извођач радова, предузеће Бук промет, завршило је радове и прије планираног рока. У току
је уређење приступних путева за објекте поред насипа.

"Рок за градњу овог насипа је био око 75 дана а ми смо га урадили за 60 дана", нагласио је Јован Гајић, директор д.о.о. "Бук Промет".

Из ЈУ Воде Српске најављено је да ће ускоро бити завршени и радови на најкритичнијој тачки на савском насипу на локацији Височ, те да ће у водопривредне објекте бити уложено око 10 милиона КМ из кредитних средстава Владе РС.

Значајна средства биће уложена из Фонда солидарности. За подручје РС обезбјеђена су кредитна средства у износу од 55 милиона евра за одбрану од евентуалних поплава, а у току је релизација 35 пројеката.

Извор: РТВБН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

приједор

11.11.2014 14:51

ОВАЈ ЈЕ НЕВИЂЕНИ МАНИПУЛАТОР ,ОН И ЊЕГОВ ШЕФ ПАВИЋ У ПРИЈЕДОРУ ЧИСТЕ ПОТОЧИЋЕ,ДО САДА СУ НАПЛАТИЛИ ПРЕКО ФИРМЕ НИСКОГРАДЊА МУЋАК ПРЕКО ПЕТ МИЛИОНА КМ ,ОВАЈ ПОСАО НЕ ВРИЈЕДИ ВИШЕ ОД ПЕТСТО ХИЉАДА КМ,ЈЕЛ ЧИШЋЕЊЕ У БИТИ НИШТА НЕ МИЈЕЊА,ТО СУ ПОКАЗАЛЕ И ОВЕ ОКТОБАРСКЕ ПОПЛАВЕ,У ПРИЈЕДОРУ СУ БИЛЕ ПОПЛАВЕ И ПРИЈЕ И НИСУ НИКОМЕ СМЕТАЛЕ,ПРОБЛЕМ ЈЕ НАСТО КАДА ЈЕ ДОДИКОВА БАНДА ПОДИЈЕЛИЛА ПЛАЦЕВЕ УЗ РЈЕЧИЦУ МИЛОШЕВИЦУ,НА НИСКОМ ЗЕМЉИШТУ ГОТОВО БАРАМА КОЈЕ СЛУЖЕ КАО РЕЗЕРВОАРИ КАДА СЕ НАГЛО ТОПИ СНИЈЕГ СА КОЗАРЕ ИЛИ КАДА СУ ОБИЛНИЈЕ ПАДАВИНЕ,ТАДА ЈЕ ЈАДНЕ ИЗБЈЕГЛИЦЕ ПРЕВАРИО ДОДИК А САД ГА ВАРА ПАВИЋ ,НАПЛАЋУЈУЋИ ОГРОМНЕ СУ МЕ НОВЦА ЗА ЧИШЋЕЊЕ ПОТОКА ОД КОЈИХ НЕМА НИКАКВЕ КОРИСТИ,О КАКВИМ МАНИПУЛАТОРИМА И ЛОПОВИМА СЕ РАДИ ,НАЈБОЉЕ ПОКАЗУЈЕ ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА ЈАВНО НА БНТВ ТЕЛИВИЗИЈИ ИЗМЕЂУ ОВОГ НАШЕГ ТАЈКУНА ЗВАНОГ МУЋАК И ОВОГ АНЂЕЛИЋА ЗА ЧИШЋЕЊЕ САНЕ У ВРИЈЕДНОСТИ ДВА МИЛИОНА КМ У У ЈУЛУ ОВЕ ГОДИНЕ ,ОВАКАВ КРИМИНАЛ СЕ САМО УЛИЦОМ МОЖЕ РИЈЕШИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

11.11.2014 15:59

Ово је лопов невидјени, цим је зинуо он је слагао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко то са стране види све

11.11.2014 17:30

Колико ли је само добар остао на овом послу? Требало је платити Сарајевско веце које је Радојка правила!

ОДГОВОРИТЕ