Izgradnja nasipa na lokaciji Orlovo Polje

Privedeni kraju radovi na izgradnji privremenog nasipa na lokaciji Orlovo Polje

Republika Srpska 11.11.2014 | 12:15
Izgradnja nasipa na lokaciji Orlovo Polje

Na jednoj od najkritičnijih tačaka rijeke Drine, na lokaciji Orlovo polje, danas su završeni radovi na izgradnji privremenog nasipa čija svrha je da od mogućih poplava sačuva Janju, Amajlije, Popove, Dvorove, Brodac i ostala mjesta u kojima su se u maju sastavile savska i drinska voda.

Nakon sanacije nasipa i mosta na kanalu Dašnica, uređenja korita rijeke Lukavac i uređenja glavnog obodnog kanala, prije roka koji je za to predviđen, završena je i gradnja privremenog drinskog nasipa u koji je, iz sredstava Fonda solidarnosti, uloženo oko 320 000 KM.

"Samo na području U Semberiji je 12 gradilišta a u pripremi je još toliko, ukupno će biti oko 25. Na području RS je trenutno 25 gradilišta na području Semberije", rekao je direktor JU "Vode Srpske" Dragan Anđelić.

Privremeni drinski nasip na lokaciji Orlovo polje dug je oko 1800 metara."Sam naziv privremeni kaže da je ovo nešto privremeno. Vlada RS i Vode 

Srpske u 2015. god. planiraju preko sredstava svjetske banke gradnju stalnog nasipa od mjesne zajednice Balatun do mjesne zajednice Glavičice u dužini od 33,6 km i vrijednost tog posla je oko 13.8 miliona dolara",
istakla je Rada Baričanin, pomoćnik direktora za ekonomsko-pravne poslove u JU "Vode Srpske".

Planirano je da gradnja stalnog nasipa bude završena krajem građevinske sezone 2015 godine. Na gradnji privremenog nasipa, izvođač radova, preduzeće Buk promet, završilo je radove i prije planiranog roka. U toku
je uređenje pristupnih puteva za objekte pored nasipa.

"Rok za gradnju ovog nasipa je bio oko 75 dana a mi smo ga uradili za 60 dana", naglasio je Jovan Gajić, direktor d.o.o. "Buk Promet".

Iz JU Vode Srpske najavljeno je da će uskoro biti završeni i radovi na najkritičnijoj tački na savskom nasipu na lokaciji Visoč, te da će u vodoprivredne objekte biti uloženo oko 10 miliona KM iz kreditnih sredstava Vlade RS.

Značajna sredstva biće uložena iz Fonda solidarnosti. Za područje RS obezbjeđena su kreditna sredstva u iznosu od 55 miliona evra za odbranu od eventualnih poplava, a u toku je relizacija 35 projekata.

Izvor: RTVBN

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

prijedor

11.11.2014 14:51

OVAJ JE NEVIĐENI MANIPULATOR ,ON I NJEGOV ŠEF PAVIĆ U PRIJEDORU ČISTE POTOČIĆE,DO SADA SU NAPLATILI PREKO FIRME NISKOGRADNJA MUĆAK PREKO PET MILIONA KM ,OVAJ POSAO NE VRIJEDI VIŠE OD PETSTO HILJADA KM,JEL ČIŠĆENJE U BITI NIŠTA NE MIJENJA,TO SU POKAZALE I OVE OKTOBARSKE POPLAVE,U PRIJEDORU SU BILE POPLAVE I PRIJE I NISU NIKOME SMETALE,PROBLEM JE NASTO KADA JE DODIKOVA BANDA PODIJELILA PLACEVE UZ RJEČICU MILOŠEVICU,NA NISKOM ZEMLJIŠTU GOTOVO BARAMA KOJE SLUŽE KAO REZERVOARI KADA SE NAGLO TOPI SNIJEG SA KOZARE ILI KADA SU OBILNIJE PADAVINE,TADA JE JADNE IZBJEGLICE PREVARIO DODIK A SAD GA VARA PAVIĆ ,NAPLAĆUJUĆI OGROMNE SU ME NOVCA ZA ČIŠĆENJE POTOKA OD KOJIH NEMA NIKAKVE KORISTI,O KAKVIM MANIPULATORIMA I LOPOVIMA SE RADI ,NAJBOLJE POKAZUJE POTPISIVANJE UGOVORA JAVNO NA BNTV TELIVIZIJI IZMEĐU OVOG NAŠEG TAJKUNA ZVANOG MUĆAK I OVOG ANĐELIĆA ZA ČIŠĆENJE SANE U VRIJEDNOSTI DVA MILIONA KM U U JULU OVE GODINE ,OVAKAV KRIMINAL SE SAMO ULICOM MOŽE RIJEŠITI

ODGOVORITE
Name

bijeljina

11.11.2014 15:59

Ovo je lopov nevidjeni, cim je zinuo on je slagao.

ODGOVORITE
Name

neko to sa strane vidi sve

11.11.2014 17:30

Koliko li je samo dobar ostao na ovom poslu? Trebalo je platiti Sarajevsko vece koje je Radojka pravila!

ODGOVORITE