"Врх Еулекса покушао да заташка истрагу троструког убиства!"

Марија Бамије, суспендована тужитељка Еулекса, која је под истрагом због сумње да је предала тајна документа приштинском листу "Коха диторе" каже за лист ''Данас'' да су главна тужитељка Еулекса Јарослава Новотна и њен заменик Џонатан Рател вршили на њу притисак и блокирали истрагу о троструком убиству.

Србија 11.11.2014 | 09:35
"Врх Еулекса покушао да заташка истрагу троструког убиства!"

У документима се наводи да су међународне судије на Косову у земену за новац пуштале на слободу осумњичене.

Реч је о случају троструког убиства, за које су два починиоца била осуђена на високе затворске казне, а трећег је италијански истражни судија Франческо Флорит наводно пустио из затвора након што је примио мито од 300.000 евра, наводи лист ''Данас''.

''Тужитељка Бамије додаје да су јој они забранили да говори са Назимом Блацом, а Рател није желео да она истражи случај Америчког универзитета (АУК)". Назим Блац је, подсећа ''Данас'', осуђен на 4,5 година, јер је био члан групе егзекутора на Косову.

Понекад су, додала је Бамије, особе са којима причају повезане са криминалцима, те поверљиве информације процуре, што је и доказано у случају Вила Грмија, који је тужитељка Новотна прекинула.

"Њено мешање у моје предмете, и чињеница да су моје одлуке процуриле из њене канцеларије потврђују да није умешан само Рател, већ и други. Иначе, да, Рател је вршио притисак не мане тако што је блокирао неке моје истраге", рекла је Бамије.

Она је рекла и да јој је Рател претио и да је покушао све како би била ухапшена, да ју је притискао Еулекс и да се сада против ње води истрага, јер је изашла у јавност.

"Еулекс не верује да су за моју истрагу важни закони узбуњивача, те сматрају да њихове стандардне оперативне процедуре треба да имају примат над законима", рекла је она.

На питање које је званично објашњење за њену суспензију, Бамије је рекла то што је дала тајне документе косовском дневнику "Коха диторе", што, према њеним речима није тачно.

На питање да ли зна да је неко покушао да заташка њену истрагу и ко је то био, Бамије је рекла да су у питању више структуре Еулекса, "али да не зна ко тачно".

Извор:Пресс.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

домаци странац

11.11.2014 09:14

Алај су постени ови из ЕУ ! И они треба да нам помогну ? Сво зло и криминал и долази од њих !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

11.11.2014 10:41

Па, па, ваљда је сваком човеку на свету јасно да су: Еулеx, ОЕБС, УН, НАТО, УСА, ЕУ итд.., агенције Ватикана, које служе болесном уму католика за легално убијање на 100-тине људи дневно широм света. Слободни свет мора да стане на пут Хидри са девет глава у Ватикану!

ОДГОВОРИТЕ