Шта све уче студенти у Српској

Да је до чудних, необичних и непотребних факултетских предмета, Република Српска би вјероватно могла оборити неки важнији свјетски рекорд.

Република Српска 11.11.2014 | 07:58
Шта све уче студенти у Српској

Захваљујући томе, доктори уче колика је висина школске клупе, како функционишу водовод и канализација, правници се баве изучавањем умјетности и политичке економије, а електротехничари социологијом.

Тако се, например, на Универзитету "Апеирон" у Бањој Луци могу слушати предмети "Мундологија", "Менаџмент спортских објеката и догађаја", "Специјализације у новинарству", "Руска пословна комуникација", "Цyбер право".

Ако је вјеровати кратком опису курса, кроз изучавање мундологије студент треба да стекне сазнања о културно-цивилизацијским парадигмама и да разумије њихов утицај на глобалне економске токове.

На Факултету драмских и сценских умјетности бијељинског Универзитета "Синергија" постоји предмет "Ауторско право", које је, чини се, толико инспиративно када је једино које у силабусу без објашњења.

На Високој школи за услужни бизнис на Сокоцу, на Одсјеку за политичке науке, студенти похађају предмет "Обезбјеђење правних лица у услужним дјелатностима", а исти предмет изучавају и студенти правног факултета.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар