Šta sve uče studenti u Srpskoj

Da je do čudnih, neobičnih i nepotrebnih fakultetskih predmeta, Republika Srpska bi vjerovatno mogla oboriti neki važniji svjetski rekord.

Republika Srpska 11.11.2014 | 07:58
Šta sve uče studenti u Srpskoj

Zahvaljujući tome, doktori uče kolika je visina školske klupe, kako funkcionišu vodovod i kanalizacija, pravnici se bave izučavanjem umjetnosti i političke ekonomije, a elektrotehničari sociologijom.

Tako se, naprimer, na Univerzitetu "Apeiron" u Banjoj Luci mogu slušati predmeti "Mundologija", "Menadžment sportskih objekata i događaja", "Specijalizacije u novinarstvu", "Ruska poslovna komunikacija", "Cyber pravo".

Ako je vjerovati kratkom opisu kursa, kroz izučavanje mundologije student treba da stekne saznanja o kulturno-civilizacijskim paradigmama i da razumije njihov uticaj na globalne ekonomske tokove.

Na Fakultetu dramskih i scenskih umjetnosti bijeljinskog Univerziteta "Sinergija" postoji predmet "Autorsko pravo", koje je, čini se, toliko inspirativno kada je jedino koje u silabusu bez objašnjenja.

Na Visokoj školi za uslužni biznis na Sokocu, na Odsjeku za političke nauke, studenti pohađaju predmet "Obezbjeđenje pravnih lica u uslužnim djelatnostima", a isti predmet izučavaju i studenti pravnog fakulteta.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar