Сукоб демонстраната и полиције

Демонстранти гневни због наводног масакра 43 нестала мексичка студента, сукобили су се данас с полицијом у летовалишту Акапулко.

Свијет 10.11.2014 | 21:37
Сукоб демонстраната и полиције

Хиљаде људи, међу којима су били и родитељи и пријатељи убијених студената наставничког колеџа Ајотсинапа из јужне мексичке државе Гереро, је протестовало испред међународног аеродрома у Акапулку, преноси АФП.

Пре него што су ту стигли, група маскираних демонстраната се сукобила с полицијом која је покушала да им препречи пут, при чему је повредјено 11 полицајаца.

Због протеста су туристи који су се упутили на ареодеом морали тамо да стигну пешке вукући свој пртљаг.

Мексичке власти су у петак објавиле како су осумњичени припадници нарко банди признали да су убили 43 студента, које су им предали корумпирани полицајци, спаливши потом њихове остатке и бацивши их у реку.

Мексички државни јавни тужилац Хесус Муриљо Карам је саопштио како су на располагању само две бутне кости за ДНК тестове.

Родитељи несталих студената нису склони да верују влади своје земље и истичу да ће веровати како су њихови синови заиста мртви тек кад добију резултате ДНК тестова од независних стручњака форензичара из Аргентине.

Мексички председник Енрике Пења Нието је изложен критикама зато што је данас у ситуацији каква јесте отпутовао у Кину на самит АПЕЦ-а о економској сарадњи.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар