Sukob demonstranata i policije

Demonstranti gnevni zbog navodnog masakra 43 nestala meksička studenta, sukobili su se danas s policijom u letovalištu Akapulko.

Svijet 10.11.2014 | 21:37
Sukob demonstranata i policije

Hiljade ljudi, među kojima su bili i roditelji i prijatelji ubijenih studenata nastavničkog koledža Ajotsinapa iz južne meksičke države Gerero, je protestovalo ispred međunarodnog aerodroma u Akapulku, prenosi AFP.

Pre nego što su tu stigli, grupa maskiranih demonstranata se sukobila s policijom koja je pokušala da im prepreči put, pri čemu je povredjeno 11 policajaca.

Zbog protesta su turisti koji su se uputili na areodeom morali tamo da stignu peške vukući svoj prtljag.

Meksičke vlasti su u petak objavile kako su osumnjičeni pripadnici narko bandi priznali da su ubili 43 studenta, koje su im predali korumpirani policajci, spalivši potom njihove ostatke i bacivši ih u reku.

Meksički državni javni tužilac Hesus Muriljo Karam je saopštio kako su na raspolaganju samo dve butne kosti za DNK testove.

Roditelji nestalih studenata nisu skloni da veruju vladi svoje zemlje i ističu da će verovati kako su njihovi sinovi zaista mrtvi tek kad dobiju rezultate DNK testova od nezavisnih stručnjaka forenzičara iz Argentine.

Meksički predsednik Enrike Penja Nieto je izložen kritikama zato što je danas u situaciji kakva jeste otputovao u Kinu na samit APEC-a o ekonomskoj saradnji.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar