Конте: Што ме стално питате о Балотелију?!

"Зашто га људи посматрају другачије од осталих играча?", нејасно је селектору Италије.

Фудбал 11.11.2014 | 10:30
Конте: Што ме стално питате о Балотелију?!

Од када је, у децембру 2007. године, дебитовао за први тим Интера, Марио Балотели привлачи посебну и неизбежну пажњу јавности и новинара.
Две године раније није прошао пробу у Барселони. "Неразури" су приметили његов таленат и купили га, очекивајући да ускоро заблиста и покаже таленат, што је и урадио, као што је одмах постало јасно и да има огроман проблем са темпераментом. По свему судећи, по томе ће и остати упамћен више него по знању са лоптом.

Већ у другој сезони у Интеру, Балотели је створио велики број проблема и неретко био кажњаван. Жозе Мурињо га је средином сезоне избацио из екипе и већ тада га је оптужио да се не залаже довољно.

"Ако мене неко пита, млад момак као он не може себи да дозволи да тренира мање од Фига, Кордобе или Занетија", рекао је тада Португалац. Марио се тражио, лутао и уз то неретко био расистички вређан са трибина. Са Мурињом се свађао и наредне сезоне, па је успео и да понашањем и свађом са тренером баци сенку и на победу над Челсијем, 1:0, у којој није учествовао. Потом се извињавао, а онда је облачио и дрес Милана и у њему парадирао по граду, ноћним клубовима и стадиону Ђузепе Меаца.

Потом је прешаоп у Манчестер сити, уз Занетијеву поруку да "ће морати да се усредсреди на терен и да неће себи смети да дозволи да настави по старом". На своју жалост - наставио је и у Енглеској, мада је тамо још и на моменте доказивао да заиста може и много доброг да уради за екипу.

И даље је стварао проблеме и на терену и ван њега - дивљао је аутомобилом, активирао је ватромет у својој кући, свађао се са саиграчима, чак се и потукао на тренингу са менаџером Манћинијем... У сезони 2012/13, клуб га је због лоше дисциплине казнио одузимањем двонедељне плате. Није се слагао са том одлуком, па је одвео "грађане" на суд Премијер лиге и уз то пропустио 11 утакмица.

Потом се вратио у Милан, па прошлог лета опет отишао у Енглеску, у Ливерпул, у којем се и даље многи питају хоће ли почети да постиже голове и да ли уопште то зна да ради?

Након свега, Антонио Конте одлучио је и да га одстрани из репрезентације Италије, па га је у новембру поново позвао. Летос на Мундијалу у Бразилу такође није пружио партије за памћење и јасно је да га очекује доказивање.

"Жао ми је што људи гледају Балотелија другачије од осталих. Балотели је нормалан фудбал, баш као и други, који такође може да остане на клупи или на трибинама. Не морамо да га издвајамо од осталих. Он је само један од 23 играча".

Конте је рекао да не обраћа пажњу на Мариове проблеме у Ливерпулу.
"Лично, нећу да се осврћем на разговоре о томе како му је у клубу. Људи покушавају да преувеличају сваку ситуацију и жао ми га је. Данас је овде, у репрезентацији и мени полаже рачун. Ја ћу судити о њему на основу онога што ће пружити у наредних седам до девет дана".

И у Италији је прошлог лета осуто "дрвље и камење" на лош учинак проблематичног нападача у Бразилу...

"Марио је сакупио велико искуство у дресу репрезентације. Играо је на светском првенству, а пре тога и на европском. Ипак, то није довољно. Он мора да ме заинтригира и морам да видим да ли може да се навикне на наш начин игре. Ако може, онда би могао и да буде део стартне поставе, али би могао да буде и резерве, па и ван протокола. Дужност ми је да видим како да га искористим у дресу репрезентације".

Италијани су сјајно почели квалификације под вођством новог селектора, остваривши све четири победе. У недељу ће угостити Хрватску, у свом највећем изазову до сада.

Коментари / 0

Оставите коментар