Ниједан блок нема 42 посланика

Потпредсједник СДС-а и кандидат Коалиције „Савез за прпмјене“ за предсједника Републике Српске, Огњен Тадић, осврнуо се на укупни изборни процес и резултате Централне изборне комисије БиХ.

Република Српска 10.11.2014 | 18:37
Ниједан блок нема 42 посланика

У најкраћем, Тадић није задовољан радом ЦИК-а, а што се тиче резултата, сматра да је на њих умногоме утицала и мала излазност.

Тадић није желио да се бави цифрама у вези са формирањем већине на нивоу Републике Српске, рекавши да је тај процес још у току, док је за новоформирану коалицију на нивоу државе рекао да ће бити замајац промјена, те да  она још отворена за друге странке, нпр.ДНС.

Још једни општи избори су показали да је најслађе оно што је законом забрањено и ту је ЦИК пао на испиту, јер је требало санкционисати оне који су кршили изборни процес, а то није учињено, као што није уважен ни захтјев СДС-а за поновним бројањем гласова, тако да се сада поставља питање каква је истинска воља народа, каже Огњен Тадић.

Ипак, ништа се ту суштински неће промијенити док цјелокупно грађанство не промијени однос према изборном процесу и не почне масовније да излази на изборе, нпр. са више од 70% већ на наредним локалним изборима, чиме би нерегуларности биле избјегнуте или значајно редуковане, оцјењује Тадић.

Упркос свему, промјене нису заустављене, што ће се тек видјети, а у том правцу иде и јучерашњи споразум 5 странака на државном ниову, које нису рекле не ни Драгану Човићу, који сам треба да одлучи о могућности придруживања, која је отворена и за неке друге странке из Републике Српске, као што је ДНС , наводи Тадић.

Да имамо већину на нивоу Републике Српске већ бисмо покренули иницијативу за именовање мандатара, али у овом тренутку ниједан политички блок нема 42 посланика, категоричан је Тадић.

ДНС и СП одбијају боље позиционирање са Савезом за промјене и прихвата наупоредиво слабије позиције од СНСД-а, али то није проблем Савеза за промјене, закључио је Тадић.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Сфинга

10.11.2014 15:51

Ма треба вам само још један посланик за та 42. Формирате власт и онда иде Закон о поријеклу имовине. након годину дана проведете ванредне изборе. Имаћете на њима 70%. Тако се то ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

10.11.2014 17:27

Господин цовјек, милина га слусати гледати. Свака цаст Огњене. Кога народ изабра поред оваквог цовјека, али нека ко зна заста је и ово добро. Мислим да је овај цовјек права персона за будуцег министра иностраних послова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђоко

10.11.2014 23:19

Мала излазност одговара СДС-у

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо

11.11.2014 08:15

Ре колапс...да паметан јесте,али му математика слабо иде...у сколу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

11.11.2014 11:46

Цитајуци јуцерасње коментаре и није ми и никад неце бити јасан ментални склоп људи који иду за Бајом ????

ОДГОВОРИТЕ