Рама провоцирао Вучића. Вучић маестрално одговорио на провокације

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је суштинска реалност да је Косово и Метохија саставни дио Србије и нагласио да му је жао што је албански премијер искористио његово гостопримство у Београду када је говорио да је самопроглашено "независно Косово реалност коју Србија треба што прије да прихвати".

Србија 10.11.2014 | 18:24
Рама провоцирао Вучића. Вучић маестрално одговорио на провокације

 Он је након Рамине отворене провокације и изјаве да се "Србија што прије треба суочити с реалношћу и признати /самопроглашено/ Косово" оцијенио да је Рама злоупотријебио гостопримство и говорио о питању "које није било на дневном реду и које се не тиче Албаније"Вучић је нагласио да је спреман да у перспективи посјети Тирану и тамо понови оно што понавља увијек и свуда да је "Косово и Метохија неодвојиви дио Србије".Он је констатовао да се Србија данас потврдила као добар домаћин, док је, с друге стране, Рамина изјава за сваку осуду.

"Ја сам човјек широке руке, видите како сам вас дочекао у Србији. Видите шта је српско достојанство и гостољубље, које је Рама злоупотријебио", навео је Вучић.Он је рекао да је, упркос дубоком незадовољству због оног што се данас десило, Србија спремна да унаприједи сарадњу и дијалог са сусједном Албанијом.Вучућ је нагласио да ће бити санкционисани организатори хулиганског упада на стадион "Партизана" приликом фудбалске утакмице репрезентација Србије и Албаније.Албански премијер је након почетне провокације у неколико наврата поновио да му није намјера да провоцира Србију и Вучића лично, али да је за Србију боље да што брже "прихвати реалност да је Косово независно и да је тај процес незаустављив".

Рама је први званичник Албаније који је након 1946. године посјетио Београд.Протоколом посјете предвиђено ја да Рама сутра посјети Бујановац на југу Србије.Остаје неизвјесно да ли ће тај дио протокола бити испоштован, јер је већ и прије данашњег инцидента постојао јак отпор српске јавности према тој посјети.

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Братислав Рисимовиц

10.11.2014 14:54

Лепо му је говорено да нам не треба та посета, али Он је морао да испуни постављени задатак...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

10.11.2014 14:54

Браво Вуцицу. Тако одговара и реагује прави политицар. Аргументовано и уцтиво, са одмјереним ријецима какве доликују дипломатама. За разлику од г. Додика коме је вокалбулар на нивоу примитивизма, јер би се одмах доатако неких непријатеља у хотелима, најезди арапа, и томе слицно. Браво Вуцицу и надам се да је ова изјава утицала и на насе политицаре како треба говорити језиком дипломате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаза

10.11.2014 15:02

Спречити могућност непристојном госту и послати га кући а не у агитацију за оцепљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

10.11.2014 15:09

Ово се могло очекивати од Едија Раме по мени Рами није требало да се дозволи да дође у Београд будући да је Рама терористички настројен. Терористи из Приштине нека већ једном схвате да је цело Косово територија Србије и њен неотуђиви део захваљујући злочиначкој Америци и НАТО пакту који су сасвим против сваке људскости и права помогли шиптарским терористима да отуђе оно што је неотуђиво и ту су починили тежак прекшај против територијалне независности за шта Америка треба да буде оштро кажњена. И не само Америка него и НАТО пакт запамтите добро за свагда Косово је Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

10.11.2014 15:12

Вуциц је показао свима да га једна будала попут овог Раме не мозе испровоцирати да се поцне слузити ријецником улице као сто се то насем предсједнику свакодневно десава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вулин.

10.11.2014 15:29

Ко кога лазе овде. Косово никада (назалост) висе неце бити Србија. То је реалност коју треба да схвати сваки нормалан цовјек. А ста је довело до тога то је друга тема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

10.11.2014 15:47

Браво Вучићу!!! Бриљантном поруком си напросто "одувао" шиптарског провокатора. Показао си да такве само Мајка Српкиња рађа... Ниси се сагнуо, ниси се извињавао, ниси повио леђа. Шиптара си међу рогове! Показао си гдје је Европа, а гдје Анадолија, Енвер Хоџа и земља орлова... Показао си коме је мјесто у Европи а коме међу Азијатима и у средњем вијеку... Свака ти се позлатила и Шиптара у средњи вијек вратила. Тамо му је и мјесто. Прескочио је неколико цивилизацијских раздобља. Не може се средњевјековним наслеђем управљати нововјековним дроновима, ма колико му учитељи и инспиратори били антисрпски настројени...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОВО

10.11.2014 15:50

СЛАЗЕМ СЕ СА БРАТИСЛАВОМ ДА ЈЕ ВУЦИЦ ПРИМИО АЛБАНСКОГ ПРЕМИЈЕРА ПОД ПРИТИСКОМ ЗАПАДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

10.11.2014 16:07

Дзаба све Косово је самостална дрзава и Србија то мора да прогута , или це и Србија бити ПРОГУТАНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

10.11.2014 16:26

Браво Вучићу, показао си величину, у сваком смислу, тако се треба понасати (и зборити) сваки представник народа, државе, и у ситуацији када ти у посјету додју недобронамјерни, примјер памети, дипломате, државника...за понос, уз то, и наш, тако се, између осталог бране интереси српског народа и државе Србије, нека се неки наси угледају на њега, свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

qwертy

10.11.2014 17:10

Ово је ново понизење Србије…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

10.11.2014 17:23

Срби никако да схвате историјски тренутак у коме се налазе, као и то шта се смије а шта не смије урадити. Бојим се за Србију јер је све мања и мања... да у потпуности не нестане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Извјештај

10.11.2014 17:31

Наш је завршио на фантастичном шестом мјесту (било шест такмичара). НАТО има штаб у Тирани, видио сам га сопственим очима. Све је то грешка у корацима од прије, још се корача само сад са завезаним очима. НАТО граница је у Бугарској и Румунији! Русија може искористити ово да закуха са НАТО а шта би било с нама знали би преживјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

10.11.2014 17:36

Браво Вуцицу,тако ради прави српски патриота!Боо,попиј расол да разбистрис мозак и пази ста прицас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бруно

10.11.2014 18:09

Вуцицу, Вуцицу, па зар да ти сиптар показе гдје се телад везу?!?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

10.11.2014 18:45

Ко је очекивао шта боље? Или шта друго? Тако му и треба када га је примио знајући да га 99% грађана не жели да види у Србији, сада нека се бакће а он оде назад у Тирану баш као и у случају заставе велике Албаније, никога нису смјели да ухапсе, дакле Србијо смири се и немој више да дајеш аутоголове доста је више бруке баш као и наши фудбалери поступа власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕПУБЛИКА СРПСКА

10.11.2014 19:06

А јесте му и одговорио, требао је одмах да прекине посету и да га пошаље назад у Тирану а не овако. А овим пријатељима из ЕУ и НАТО, да каже да погледају шта је било и да га је угостио на захтјев великих пријатеље па нека сада виде како човјек не поштује Србију. Е то би било маестрално, а овако ништа ново још једна брука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радикал

10.11.2014 19:31

Ова посјета Србији није требала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

10.11.2014 21:05

Ако Косово није наше зашто од нас траже да им га дамо? Ако је њихово зашто га отимају? А ако већ могу да га отму, не знам што се толико устручавају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаххаа

10.11.2014 22:33

Вуциц као и Додик, ако не зборис како њему годи онда си некултуран, провокатор, ваки наки... Господине Вуцицу па ви онда само примајте Е. Кустурицу јер он вам никад не би рекао несто сто би вам сметало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

11.11.2014 00:24

Овог Шиптарчину је требало одмах протјерати у смрдљиву Албанију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

11.11.2014 05:40

Нису то провокације, то је стварност

ОДГОВОРИТЕ
Name

вучја шапа

11.11.2014 19:34

Пум ми је сепет Вучића и Додика.

ОДГОВОРИТЕ