Rama provocirao Vučića. Vučić maestralno odgovorio na provokacije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je suštinska realnost da je Kosovo i Metohija sastavni dio Srbije i naglasio da mu je žao što je albanski premijer iskoristio njegovo gostoprimstvo u Beogradu kada je govorio da je samoproglašeno "nezavisno Kosovo realnost koju Srbija treba što prije da prihvati".

Srbija 10.11.2014 | 18:24
Rama provocirao Vučića. Vučić maestralno odgovorio na provokacije

 On je nakon Ramine otvorene provokacije i izjave da se "Srbija što prije treba suočiti s realnošću i priznati /samoproglašeno/ Kosovo" ocijenio da je Rama zloupotrijebio gostoprimstvo i govorio o pitanju "koje nije bilo na dnevnom redu i koje se ne tiče Albanije"Vučić je naglasio da je spreman da u perspektivi posjeti Tiranu i tamo ponovi ono što ponavlja uvijek i svuda da je "Kosovo i Metohija neodvojivi dio Srbije".On je konstatovao da se Srbija danas potvrdila kao dobar domaćin, dok je, s druge strane, Ramina izjava za svaku osudu.

"Јa sam čovjek široke ruke, vidite kako sam vas dočekao u Srbiji. Vidite šta je srpsko dostojanstvo i gostoljublje, koje je Rama zloupotrijebio", naveo je Vučić.On je rekao da je, uprkos dubokom nezadovoljstvu zbog onog što se danas desilo, Srbija spremna da unaprijedi saradnju i dijalog sa susjednom Albanijom.Vučuć je naglasio da će biti sankcionisani organizatori huliganskog upada na stadion "Partizana" prilikom fudbalske utakmice reprezentacija Srbije i Albanije.Albanski premijer je nakon početne provokacije u nekoliko navrata ponovio da mu nije namjera da provocira Srbiju i Vučića lično, ali da je za Srbiju bolje da što brže "prihvati realnost da je Kosovo nezavisno i da je taj proces nezaustavljiv".

Rama je prvi zvaničnik Albanije koji je nakon 1946. godine posjetio Beograd.Protokolom posjete predviđeno ja da Rama sutra posjeti Bujanovac na jugu Srbije.Ostaje neizvjesno da li će taj dio protokola biti ispoštovan, jer je već i prije današnjeg incidenta postojao jak otpor srpske javnosti prema toj posjeti.

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

Bratislav Risimovic

10.11.2014 14:54

Lepo mu je govoreno da nam ne treba ta poseta, ali On je morao da ispuni postavljeni zadatak...

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

10.11.2014 14:54

Bravo Vucicu. Tako odgovara i reaguje pravi politicar. Argumentovano i uctivo, sa odmjerenim rijecima kakve dolikuju diplomatama. Za razliku od g. Dodika kome je vokalbular na nivou primitivizma, jer bi se odmah doatako nekih neprijatelja u hotelima, najezdi arapa, i tome slicno. Bravo Vucicu i nadam se da je ova izjava uticala i na nase politicare kako treba govoriti jezikom diplomate.

ODGOVORITE
Name

Laza

10.11.2014 15:02

Sprečiti mogućnost nepristojnom gostu i poslati ga kući a ne u agitaciju za ocepljenje.

ODGOVORITE
Name

dragan

10.11.2014 15:09

Ovo se moglo očekivati od Edija Rame po meni Rami nije trebalo da se dozvoli da dođe u Beograd budući da je Rama teroristički nastrojen. Teroristi iz Prištine neka već jednom shvate da je celo Kosovo teritorija Srbije i njen neotuđivi deo zahvaljujući zločinačkoj Americi i NATO paktu koji su sasvim protiv svake ljudskosti i prava pomogli šiptarskim teroristima da otuđe ono što je neotuđivo i tu su počinili težak prekšaj protiv teritorijalne nezavisnosti za šta Amerika treba da bude oštro kažnjena. I ne samo Amerika nego i NATO pakt zapamtite dobro za svagda Kosovo je Srbija.

ODGOVORITE
Name

Simo

10.11.2014 15:12

Vucic je pokazao svima da ga jedna budala poput ovog Rame ne moze isprovocirati da se pocne sluziti rijecnikom ulice kao sto se to nasem predsjedniku svakodnevno desava.

ODGOVORITE
Name

Vulin.

10.11.2014 15:29

Ko koga laze ovde. Kosovo nikada (nazalost) vise nece biti Srbija. To je realnost koju treba da shvati svaki normalan covjek. A sta je dovelo do toga to je druga tema.

ODGOVORITE
Name

ОКСИГЕН

10.11.2014 15:47

Браво Вучићу!!! Бриљантном поруком си напросто "одувао" шиптарског провокатора. Показао си да такве само Мајка Српкиња рађа... Ниси се сагнуо, ниси се извињавао, ниси повио леђа. Шиптара си међу рогове! Показао си гдје је Европа, а гдје Анадолија, Енвер Хоџа и земља орлова... Показао си коме је мјесто у Европи а коме међу Азијатима и у средњем вијеку... Свака ти се позлатила и Шиптара у средњи вијек вратила. Тамо му је и мјесто. Прескочио је неколико цивилизацијских раздобља. Не може се средњевјековним наслеђем управљати нововјековним дроновима, ма колико му учитељи и инспиратори били антисрпски настројени...

ODGOVORITE
Name

JOVO

10.11.2014 15:50

SLAZEM SE SA BRATISLAVOM DA JE VUCIC PRIMIO ALBANSKOG PREMIJERA POD PRITISKOM ZAPADA.

ODGOVORITE
Name

Boo

10.11.2014 16:07

Dzaba sve Kosovo je samostalna drzava i Srbija to mora da proguta , ili ce i Srbija biti PROGUTANA

ODGOVORITE
Name

ranko

10.11.2014 16:26

Bravo Vučiću, pokazao si veličinu, u svakom smislu, tako se treba ponasati (i zboriti) svaki predstavnik naroda, države, i u situaciji kada ti u posjetu dodju nedobronamjerni, primjer pameti, diplomate, državnika...za ponos, uz to, i naš, tako se, između ostalog brane interesi srpskog naroda i države Srbije, neka se neki nasi ugledaju na njega, svaka cast!

ODGOVORITE
Name

qwerty

10.11.2014 17:10

Ovo je novo ponizenje Srbije…

ODGOVORITE
Name

Nemanja

10.11.2014 17:23

Srbi nikako da shvate istorijski trenutak u kome se nalaze, kao i to šta se smije a šta ne smije uraditi. Bojim se za Srbiju jer je sve manja i manja... da u potpunosti ne nestane.

ODGOVORITE
Name

Izvještaj

10.11.2014 17:31

Naš je završio na fantastičnom šestom mjestu (bilo šest takmičara). NATO ima štab u Tirani, vidio sam ga sopstvenim očima. Sve je to greška u koracima od prije, još se korača samo sad sa zavezanim očima. NATO granica je u Bugarskoj i Rumuniji! Rusija može iskoristiti ovo da zakuha sa NATO a šta bi bilo s nama znali bi preživjeli.

ODGOVORITE
Name

bijeljina

10.11.2014 17:36

Bravo Vucicu,tako radi pravi srpski patriota!Boo,popij rasol da razbistris mozak i pazi sta pricas!

ODGOVORITE
Name

Bruno

10.11.2014 18:09

Vucicu, Vucicu, pa zar da ti siptar pokaze gdje se telad vezu?!?!?

ODGOVORITE
Name

Milojko-Banja luka

10.11.2014 18:45

Ko je očekivao šta bolje? Ili šta drugo? Tako mu i treba kada ga je primio znajući da ga 99% građana ne želi da vidi u Srbiji, sada neka se bakće a on ode nazad u Tiranu baš kao i u slučaju zastave velike Albanije, nikoga nisu smjeli da uhapse, dakle Srbijo smiri se i nemoj više da daješ autogolove dosta je više bruke baš kao i naši fudbaleri postupa vlast.

ODGOVORITE
Name

REPUBLIKA SRPSKA

10.11.2014 19:06

A jeste mu i odgovorio, trebao je odmah da prekine posetu i da ga pošalje nazad u Tiranu a ne ovako. A ovim prijateljima iz EU i NATO, da kaže da pogledaju šta je bilo i da ga je ugostio na zahtjev velikih prijatelje pa neka sada vide kako čovjek ne poštuje Srbiju. E to bi bilo maestralno, a ovako ništa novo još jedna bruka.

ODGOVORITE
Name

Radikal

10.11.2014 19:31

Ova posjeta Srbiji nije trebala.

ODGOVORITE
Name

Semberac

10.11.2014 21:05

Ako Kosovo nije naše zašto od nas traže da im ga damo? Ako je njihovo zašto ga otimaju? A ako već mogu da ga otmu, ne znam što se toliko ustručavaju?

ODGOVORITE
Name

hahhaa

10.11.2014 22:33

Vucic kao i Dodik, ako ne zboris kako njemu godi onda si nekulturan, provokator, vaki naki... Gospodine Vucicu pa vi onda samo primajte E. Kusturicu jer on vam nikad ne bi rekao nesto sto bi vam smetalo!

ODGOVORITE
Name

Vuk

11.11.2014 00:24

Ovog Šiptarčinu je trebalo odmah protjerati u smrdljivu Albaniju!

ODGOVORITE
Name

crni

11.11.2014 05:40

Nisu to provokacije, to je stvarnost

ODGOVORITE
Name

vučja šapa

11.11.2014 19:34

Pum mi je sepet Vučića i Dodika.

ODGOVORITE