Лапорта: Мурињо ће водити Барсу!

Можете ли да замислите овај сценарио, после свега? У Енглеској и Шпанији су објављени и текстови о томе.

Фудбал 10.11.2014 | 20:05
Лапорта: Мурињо ће водити Барсу!

Жозе Мурињо био је деведесетих помоћник на клупи Барселоне, па јој је донедавно био и највећи непријатељ, са клупе Реала. Да ли би судбина поново могла да их споји?

Судећи према писању "Сандеј експреса" и каталонског "Мундо Депортива", одговор је - ДА!

Бивши председник Барселоне Ђоан Лапорта бори се за нови мандат у фотељи каталонског гиганта. Незванично, један од највећих адута у кампањи му је управо довођење Португалца на место шефа стручног штаба.

"Лапорта истиче да би могао да буде опозиција Ђозепу Марији Бартомеуу и сугерисано је у колумнама да би му обећање Мурињовог доласка помогло у реизбору", пишу новинари.

А, како би навијачи реаговали?

Мурињо (51) је у последњој деценији прошлог века већ радио у Барселони, као помоћник Бобија Робсона и Луја Ван Гала. Потом се вратио у Португал и 2000. преузео Бенфику, па Униао Леирију, а онда Порто, са којим је 2004. освојио прву од своје две Лиге шампиона.

Затим је радио у Челсију (2004-07), па учинио и Интер (2008-10) прваком Европе, пре доласка у Реал (2010-13) и повратка у Лондон, прошлог лета. Док је био тренер Мадриђана, знао је и да се током утакмице потуче са члановима стручног штаба Барселоне.

Коментари / 0

Оставите коментар