Laporta: Murinjo će voditi Barsu!

Možete li da zamislite ovaj scenario, posle svega? U Engleskoj i Španiji su objavljeni i tekstovi o tome.

Fudbal 10.11.2014 | 20:05
Laporta: Murinjo će voditi Barsu!

Žoze Murinjo bio je devedesetih pomoćnik na klupi Barselone, pa joj je donedavno bio i najveći neprijatelj, sa klupe Reala. Da li bi sudbina ponovo mogla da ih spoji?

Sudeći prema pisanju "Sandej ekspresa" i katalonskog "Mundo Deportiva", odgovor je - DA!

Bivši predsednik Barselone Đoan Laporta bori se za novi mandat u fotelji katalonskog giganta. Nezvanično, jedan od najvećih aduta u kampanji mu je upravo dovođenje Portugalca na mesto šefa stručnog štaba.

"Laporta ističe da bi mogao da bude opozicija Đozepu Mariji Bartomeuu i sugerisano je u kolumnama da bi mu obećanje Murinjovog dolaska pomoglo u reizboru", pišu novinari.

A, kako bi navijači reagovali?

Murinjo (51) je u poslednjoj deceniji prošlog veka već radio u Barseloni, kao pomoćnik Bobija Robsona i Luja Van Gala. Potom se vratio u Portugal i 2000. preuzeo Benfiku, pa Uniao Leiriju, a onda Porto, sa kojim je 2004. osvojio prvu od svoje dve Lige šampiona.

Zatim je radio u Čelsiju (2004-07), pa učinio i Inter (2008-10) prvakom Evrope, pre dolaska u Real (2010-13) i povratka u London, prošlog leta. Dok je bio trener Madriđana, znao je i da se tokom utakmice potuče sa članovima stručnog štaba Barselone.

Komentari / 0

Ostavite komentar