Мурињо: Матић је наш ''монструм''!

Менаџер Челсија изјавио да је српски репрезентативац најважнији играч његовог тима ове сезоне.

Фудбал 10.11.2014 | 19:20
Мурињо: Матић је наш ''монструм''!

Челси након 11 кола у Премијер лиги не зна за пораз. Остварили су "плавци девет победа, уз два ремија, чврсто држе лидерску позицију и "газе" према титули.

Менаџер Челсија Жозе Мурињо истакао је да главну ролу у његовом стаменом тиму има српски репрезентативац Немања Матић.

"Иако се Матић вратио у Челси у незгодно време, пошто је дошао у јеку прошле сезоне, није имао период адаптације и одмах се уклопио у тим, вероватно зато што је већ био у клубу. Он је наш џин, не због своје висине, већ због начина на који игра. Матић је наш главни играч", рекао је Мурињо за "Скај".

Матић је 2009. године прешао у Челси из словачких Кошица, али није успео да се избори за место у тиму и морао је да иде на позајмице у Витесе и Бенфику.

Две године касније, у склопу трансфера Давида Луиза у Челси, потписао је трајни уговор са Бенфиком, али се вратио у лондонски клуб у јануару.

За репрезентацију Србије одиграо је 16 утакмица.

Португалски стручњак рекао је да се нада да ће Челси освојити титулу у Премијер лиги овес езоне.

"Био сам шампион у неколико различитих земаља, а верујем и да ћу у Енглеској поново освојити титулу. Веома ми се свиђа екипа, сви играчи су у служби тима. Надам се да ћемо наставити у оваквом ритму", закључио је Мурињо, који је са Челсијем освајао Премијер лигу 2005. и 2006. године.

Тренер Арсенала Арсен Венгер сматра да је Челси главни фаворит за освајање титуле у енгелској лиги.

"Ако наставе да бележе овако добре резултате, нико их не може зауставити. Тренутно изгледа као да нико није у стању да им парира. Челси је на савршеном путу да освоји око 105 поена у Премијер лиги", рекао је Венгер.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

логицно

10.11.2014 18:37

Није једини у Србији ;)

ОДГОВОРИТЕ