Murinjo: Matić je naš ''monstrum''!

Menadžer Čelsija izjavio da je srpski reprezentativac najvažniji igrač njegovog tima ove sezone.

Fudbal 10.11.2014 | 19:20
Murinjo: Matić je naš ''monstrum''!

Čelsi nakon 11 kola u Premijer ligi ne zna za poraz. Ostvarili su "plavci devet pobeda, uz dva remija, čvrsto drže lidersku poziciju i "gaze" prema tituli.

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo istakao je da glavnu rolu u njegovom stamenom timu ima srpski reprezentativac Nemanja Matić.

"Iako se Matić vratio u Čelsi u nezgodno vreme, pošto je došao u jeku prošle sezone, nije imao period adaptacije i odmah se uklopio u tim, verovatno zato što je već bio u klubu. On je naš džin, ne zbog svoje visine, već zbog načina na koji igra. Matić je naš glavni igrač", rekao je Murinjo za "Skaj".

Matić je 2009. godine prešao u Čelsi iz slovačkih Košica, ali nije uspeo da se izbori za mesto u timu i morao je da ide na pozajmice u Vitese i Benfiku.

Dve godine kasnije, u sklopu transfera Davida Luiza u Čelsi, potpisao je trajni ugovor sa Benfikom, ali se vratio u londonski klub u januaru.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 16 utakmica.

Portugalski stručnjak rekao je da se nada da će Čelsi osvojiti titulu u Premijer ligi oves ezone.

"Bio sam šampion u nekoliko različitih zemalja, a verujem i da ću u Engleskoj ponovo osvojiti titulu. Veoma mi se sviđa ekipa, svi igrači su u službi tima. Nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu", zaključio je Murinjo, koji je sa Čelsijem osvajao Premijer ligu 2005. i 2006. godine.

Trener Arsenala Arsen Venger smatra da je Čelsi glavni favorit za osvajanje titule u engelskoj ligi.

"Ako nastave da beleže ovako dobre rezultate, niko ih ne može zaustaviti. Trenutno izgleda kao da niko nije u stanju da im parira. Čelsi je na savršenom putu da osvoji oko 105 poena u Premijer ligi", rekao je Venger.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

logicno

10.11.2014 18:37

Nije jedini u Srbiji ;)

ODGOVORITE