Серхио Рамос у Бајерну на зиму?!

Тренер Бајерна Пеп Гвардиола изузетно цени штопера мадридског Реала. Немачки "Билд" пише да би већ у јануару могао да пређе у Бајерн. Цена? Права ситница.

Фудбал 11.11.2014 | 08:00
Серхио Рамос у Бајерну на зиму?!

Минхенски Бајерн већ се припрема за зимски прелазни рок, а према тврдњама немачких медија могао би да пазари у Мадриду.

Протеклог лета, Реал и Бајерн су разменили везисте. У Реал је дошао Тони Крос, а Ћаби Алонсо је заменио дрес Реала за Бајернов.

Сада би још један играч могао из Мадрида у Минхен. Реч је о Серхију Рамосу.

Немачки "Билд" пише да је Бајерн, односно тренер Пеп Гвардиола заинтересован да доведе штопера Реала, а цена је 45 милиона евра.

Бајерн своју шансу види у томе што су преговори Реала и Рамоса око новог уговора у застоју, али и у томе што су односи два велика клуба верома коректни, што потврђују и трансфери Ћабија Алонса (из Реала у Бајерн) и Тонија Кроса (из Бајерна у Реал).

Садашњи уговор са Реалом, Рамосу истиче 2017. године, али он жели нови, дужи и финансијски јачи, са платом око 10 милиона евра годишње, чиме би постао трећи најплаћенији играч тима, после Кристијана Роналда и Герета Бејла.

Овај 28-годишњи фудбалер 2005. године прешао је из Севиље у Реал, одиграо је 419 утакмица и постигао 50 голова.

Прошле сезоне био је један од најзаслужнијих за освајање 10. титуле првака Европе, када је постигао гол у финалу против мадридског Атлетика, којим је Реал изборио продужетке и касније славио (4:1). Претходно, у полуфиналу, баш против Бајерна био је двоструки стрелац.

За репрезентацију Шпаније одиграо је 122 утакмице и постигао 10 голова.

Коментари / 0

Оставите коментар