Србац: Начелник без подршке СДС-а

Начелник  општине Србац Драго Ћирић нема више подршку Српске демократске  странке, као чланице  владајуће коалиције „Звоно“, одлучено је на сједници Општинског одбора ове странке.

Република Српска 11.11.2014 | 11:06
Србац: Начелник без подршке СДС-а

 Разлог за то је, како је данас наведено у саопштењу за јавност, „непроводјење изборног програма и непоштовање потписаног коалиционог споразума и обећања на основу којих је, као кандидат Коалиције  на  изборима  2012. добио повјерење градјана“.

У саопштењу се даље каже да СДС неће инсистирати на опозиву начелника, а уколико то покрене нека друга странка  одлуку о томе ће донијети  органи СДС-а. Своје даље политичко дјеловање у  скупштини општине  ова странка ће остваривати преко Клуба одборника који ће наступати самостално.    

На овакав корак СДС се одлучио искључиво ради интереса градјана и настојања да се нагомилани материјални и финансијски проблеми у општини, који се стално повећавају, почну рјешавати брже и ефикасније,  на што ову странку обавезују обећања  и велика подршка градјана на изборима 2012. године – каже се у саопштењу и додаје да су проблеми евидентни  и да су неопходне радикалне мјере на путу рјешавања проблема јавног сектора, привреде и градјана.    

Општински одбор  СДС-а  позвао је све политичке странке, а посебно одборнике СО-е, који су личне интересе ставили испред интереса градјана, да најозбиљније схвате тежину укупног стања у којем се општина Србац налази, те да се много одговорније укључе  укључе у рјешавање  присутних проблема, јер времена за чекање нема – каже се на крају јавног саопштења, које је потписао предсједник Општинског одбора СДС-а  Ранко  Недић, иначе замјеник начелника општине Србац. 

Владајућа коалиција,( СДС, НДП, ПДП, НДС, СНС) има 13 одборника, насупрот опозиционог блока (СНСД-СПРС) који има 12 одборника. …

Аутор: Саво Кесер
Извор: Радио Србац

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

БАЈА

10.11.2014 15:45

Циро поднеси оставку,СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

10.11.2014 18:48

СДС није никад био у коалицији "Звоно", нити та коалиција више постоји, можда само на папиру. Иначе ту коалицију су чинили ПДП, СРС РС, Нова социјалистичка партија и СНС. Из те коалиције је ПДП добио 3 одборника и СНС једног, који је касније изашао из те коалиције а то је садашњи предсједник СО Србац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

игман

10.11.2014 19:54

Мора их се све растјерати. и обиљежити. Таквих багрова није свијет још запамтио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Узрок

10.11.2014 19:57

У Српцу већ одавно скупштинска већина није извјесна а разлога за то је доста. Једина политичка опција која је стала директно иза тадашњег кандидата за начелника 2012. године је била коалиција Звоно коју су чиниле ПДП, СНС, СРС РС и Нова Социјалистичка партија чи је тада предсједник ОО био управо садашњи начелник. Може се рећи да је у тој коалицији најјача и највише заслужна била Партија демократског прогреса која није тражила ништа од битнијих функција као услов да подржи кандидата. Остале двије странке које су подржале кандидата коалиције Звоно су биле СДС и НДП. Послије побједе на изборима, доста тога се промјенило у наредне двије године. Нови начелник имао је добрих идеја и визија како да поправи стање у општини које је заиста било катастрофално послије дуге владавине СНСД-а у Српцу, међутим није успјео у тим намјерама због своје неспособности јер није човјек за политике, а уз то га власт мало и опила па се мало занијео да је нека велика величина а није. Због тога је окренуо леђа свима онима који су га искрено подржавали и били уз њега кад је највише требало а то је у суштини ОО ПДП Србац који има јако квалитетне и добре људе у својој странци који су начелнику били само од помоћи а никад друкчије. Тако је почео да заборавља све те људе док један од њих није одлучио да је доста и хтјео да пређе у супротни табор јер га је начелник пуних годину дана игнорисао а када је сконтао да губи већину онда га је молио да се врати. У међувремену је распустио свој ОО Нове социјалистичке партије која се придружила НДП-у а тиме и он. Нема ту ништа лошег, иако је изгубио доста чланства јер није хтјело прећи у НДП. И својим људима из странке је окренуо леђа и заборавио их, тако да је остао без свих искрених пријатеља и сарадника, привукао је себи неке људе за које ћу му вријеме показати ко су, јер он није у стању да то реално сагледа. Што се тиче СДС у Српцу исто као и ПДП из свега овога изашли су чистог образа и с правом се буне јер све што су написали је истина. Треба напоменути да су СДС и ПДП учинили све што су могли да изведу начелника на прави пут али им то није успјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лубеничар

10.11.2014 20:23

Овај да буде предсјендик оптине! Коју школу је завршио? Осам разреда, уз потекцију. Морао стари доносити лубенице учитељу, нон-стоп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најбоље рјешење

10.11.2014 20:46

За ријешавање тренутне политичке ситуације у Српцу су најбоље рјешење ванредни локални избори ако је то законски могуће, па да се онда види ко има подршку грађана Српца а ко нема и тачка :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анализа

11.11.2014 08:08

Омјер политицких снага у Српцу је такав да је СНСД јос увијек појединацно најјаца странка са константним падом и то је добро јер ниста добро овој опстини нису донијели. Уз њихје и СП са око 100 гласова и имају једног одборника. Ту је ДНС са једним одборником-уцјењивацем скупстинске вецине и један независни ваљда одборник садасњи предсједник скупстине који је такодје у статусу одборника-уцјењиваца. СДС је најјаца странка из досадасње вецине а ту су и НДП и ПДП са приблизно истим бројем гласова. СДС у будуцности ако је мудар треба привуци себи у клуб ПДП јер с њима неце имати проблема јер се никада нису бавили уцјенама и осталим нецасним радњама и имао би искреног савезника. Сто се тице НДП а у њему има људи доста људи који су ок али али им је предсједник поприлицно искомпромитиван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралан

11.11.2014 10:18

СДС је морао да предлози свог нацелника, јер је СДС дупло јаци од НДПа и ПДПа у Српцу. Не замјерам ниста нацелнику, цовјек је немоцан кад га блокирају са свих страна. Ако је Зивко М. могао да изгура мандат онда мозе и Драго. Цириц је најпостенији нацелник у последњих 14 година, само сто се мало погубио јер није требао да обеца оно сто не мозе да испуни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стипендија

11.11.2014 13:03

Украо је дјеци једну стипендију и не плаца приправнике раде дјеца дзабе, да богда и његова радила дзабе! Објавите ово истина је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инсајдер

11.11.2014 23:53

Права истина јесте да за ову ситуацију кривицу сносе и Ћирић и сви локални лидери и лидерчићи из Српца. Неозбиљна и неискрена концепција коалиције "Звоно" (створена ради анулирања снаге и позиције СДС у Српцу и остварења амбиција ПДП мини шефова),превртљивост НДП и неодлучност СДС у Српцу су прави разлог све извјеснијег пада Начелника Ћирића.Послије нестанка НСП имао је понуду Босића за трансфер у СДС (разлог нетрепељивост Босића и председника ОО СДС Србац)и одбио је. Одбио је и Иванића, а само је он показавши да је неискусан и некомпетентан локални политичар мислио да у онаквом Српцу може владати без подршке велике странке.Цијело вријеме трајања његовог мандата траје неискрена и лицемјерна политичка заврзлама са циљем задовољења личних потреба и сујета, коју он није успио зауставити.Притом је нарушио односе и са СДС и са ПДП,а и одрекао се неких људи који су га подржавали прије избора за начелника (нарочито из СДС и ПДП).Сада те људе има против себе и ово је само резултат тог односа. Србац бруји о његовом сукобу са СДС-овим људима у општини,и сад му се они свете( иако је и код њих у одбору подјељеност доведена до усијања око овог су били јединствени,из разлога који сам описао раније), о његовим испадима под утицајем алкохола, о довођењу пропалих кафеџија из Зенице да развијају привреду итд.И са ПДП-ом је нарушио односе јер више није у "љубави" са њиховом ведетом и директором Дома Здравља. У својо странци-НДП само чекају да гасе ријеше јер им је постао баласт што су и показали задњи избори гдје им шеф није прошао иако је био носилац листе. Све у свему, Ћиро убрзо иде у историју, јер га неће ни СНСД ,ни кумови у њему.

ОДГОВОРИТЕ