Лондон: Роџерова освета Милошу!

Швајцарац је изгубио ове сезоне само један меч у затвореном - у Француској, у октобру, од Милоша Раонића. У недељу је добио прилику за реванш. И искористио је - 2:0.

Тенис 10.11.2014 | 14:35
Лондон: Роџерова освета Милошу!

Најстарији учесник завршног Мастерса од 2005. године (и учешћа Андреа Агасија) сјајно је почео турнир у Лондону.

У дуелу са ривалом који га је сигурно посебно мотивисао, Роџер Федерер одиграо је сјајно и показао да је у изврсној форми. Добио је и бодове и освету за пораз од истог ривала у Паризу, што му је био једини неуспех од УС Опена.

Роџер Федерер - Милош Раонић 6:1, 7:6 (0).

Швајцарски тенисер, други на АТП ранг листи, освојио је први сет против Канађанина за само 26 минута! Пре девет дана, исти ривал га је победио у четвртфиналу Мастерса у Паризу, први и за сада једини пут у осам међусобних окршаја.

Федерер очигледно то неће тако лако заборавити, а посебно неће у борби за прво место АТП листе и освајање што више бодова пред крај сезоне. "Федекс" се тријумфом придружио Кеију Нишикорију на првом месту табеле Групе Б, јер је Јапанац раније данас победио Ендија Мареја.

И квалитет и огромно искуство били су у недељу на Роџеровој страни. Суочио се са дебитантом и перфектно започео свој 13. узастопни наступ на завршном турниру.

Када је Федерер дебитовао, Раонић је имао 11 година!

Први сет је глатко освојио, док је у другом највећа борба виђена средином сета, при резултату 2:2 и 3:3. Канађанин је потом изборио тај-брејк, али у њему није имао никакву шансу.

Наредни такмичарски дан те групе биће уторак, када ће бити одиграни дуели Федерер - Нишикори и Мареј - Раонић.

Најбољи тенисер на свету Новак Ђоковић заиграће у понедељак од 21 час, у Групи А, а први ривал биће му Марин Чилић.

Од 15 часова на терен ће Томаш Бердих и Станислас Вавринка.

Коментари / 0

Оставите коментар