London: Rodžerova osveta Milošu!

Švajcarac je izgubio ove sezone samo jedan meč u zatvorenom - u Francuskoj, u oktobru, od Miloša Raonića. U nedelju je dobio priliku za revanš. I iskoristio je - 2:0.

Tenis 10.11.2014 | 14:35
London: Rodžerova osveta Milošu!

Najstariji učesnik završnog Mastersa od 2005. godine (i učešća Andrea Agasija) sjajno je počeo turnir u Londonu.

U duelu sa rivalom koji ga je sigurno posebno motivisao, Rodžer Federer odigrao je sjajno i pokazao da je u izvrsnoj formi. Dobio je i bodove i osvetu za poraz od istog rivala u Parizu, što mu je bio jedini neuspeh od US Opena.

Rodžer Federer - Miloš Raonić 6:1, 7:6 (0).

Švajcarski teniser, drugi na ATP rang listi, osvojio je prvi set protiv Kanađanina za samo 26 minuta! Pre devet dana, isti rival ga je pobedio u četvrtfinalu Mastersa u Parizu, prvi i za sada jedini put u osam međusobnih okršaja.

Federer očigledno to neće tako lako zaboraviti, a posebno neće u borbi za prvo mesto ATP liste i osvajanje što više bodova pred kraj sezone. "Fedeks" se trijumfom pridružio Keiju Nišikoriju na prvom mestu tabele Grupe B, jer je Japanac ranije danas pobedio Endija Mareja.

I kvalitet i ogromno iskustvo bili su u nedelju na Rodžerovoj strani. Suočio se sa debitantom i perfektno započeo svoj 13. uzastopni nastup na završnom turniru.

Kada je Federer debitovao, Raonić je imao 11 godina!

Prvi set je glatko osvojio, dok je u drugom najveća borba viđena sredinom seta, pri rezultatu 2:2 i 3:3. Kanađanin je potom izborio taj-brejk, ali u njemu nije imao nikakvu šansu.

Naredni takmičarski dan te grupe biće utorak, kada će biti odigrani dueli Federer - Nišikori i Marej - Raonić.

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković zaigraće u ponedeljak od 21 čas, u Grupi A, a prvi rival biće mu Marin Čilić.

Od 15 časova na teren će Tomaš Berdih i Stanislas Vavrinka.

Komentari / 0

Ostavite komentar