Серија А: Моћне Рома и Стара дама!

Фудбалери Јувентус нанели су тежак пораз Парми са 7:0 у 11. колу Серије А, Лацио је са 2:1 изгубио од Емполија уз гол Филипа Ђорђевића, док су Удинезе и Палермо ремизирали са 1:1, а Наполи је однео цео плен са гостовања Фјорентини (0:1). Рома је победила Торино са 3:0 уз погодак Адема Љајића, док је Интер опет кикснуо и испустио тријумф над Вероном - 2:2.

Фудбал 10.11.2014 | 15:05
Серија А: Моћне Рома и Стара дама!

После два везана пораза, од Наполија у Калчу и Бајерна у Лиги шампиона, односно само једне победе у последњих пет утакмица, Рома је укротила "бикове" и коначно обрадовала своје навијаче.

"Вучица" је врло брзо решила питање победника, јер је две од три прве шансе претворила у голове, а то учинили они којима то није главни задатак. Већ у осмом минуту је десни бек Торосидис ударцем из прве спровео оштар центаршут Тотија у мрежу, да би у 27. Сејду Кеита са дистанце погодио доњи десни угао за 2:0 против Торина.

Пулени Рудија Гарсије умирили су ритам и сигурно чували стечену предност све до 58. минуту када је оверен тријумф. Адем Љајић (одиграо цео меч) је Пјанићево додавање прихватио петом и том приликом створио себи простор, те са 20-так метара мајсторски послао лопту у горњи десни угао.

У последњих седам минута шансу је добио и Кевин Стротман уместо Кеита на опште одушевљење публике на Олимпику, јер је то холандском везисти био први меч после осам месеци након опоравка од тешке повреде колена.

Српски репрезентативац Никола Максимовић свих 90 минута провео је на терену у дресу пораженог тима.

Интер се још једном оклизнуо и после пораза од Парме испустио победу над Вероном, па је тренер неро-азура Валтер Мацари пред отказом - 2:2.

Гости су повели преко Луке Тонија већ у 10. минуту, али је њихова радост трајала само осам минута пошто је Мауро Икарди ухватио волеј и поравнао на асистенцију Паласија. Исти играч је и почетком другог полувремена затресао мрежу Вероне, која је у 52. минуту пропустила идеалну прилику да изједначи.

Гари Медел је скривио пенал играјући руком у свом казненом простор и искључен је због другог жутог картона, али је мајстор за пенале Самир Хандановић зауставио не баш најбољи шут Тонија са беле тачке.

Милански тим је све до самог финиша одолевао са играчем мање, али је попустио минут пре краја. Хавијер Савиола и Нико Лопез ушли су у 81. минуту и у 89. је први сјајно асистирао петом, а други искоса са десне стране погодио ближи угао за 2:2.

Немања Видић и Здравко Кузмановић одиграли су целу утакмицу за Интер, док је Бошко Јанковић остао на клупи Вероне.

Јувентус од 1983. године није дошао до победе од 7:0 у италијанском првенству, до доласка Парме у Торино ове сезоне. Поред расположених офанзиваца, и Лихштајнер је затресао мрежу на сјајан начин са дистанце, па је већ после 36 минута било 3:0. У првом полувремену је уз њега два пута погодио још Љоренте, а у наставку су се по два пута у стрелце уписали Тевез и Мората, који је заменио Љорентеа у 71. минуту.

Повео је Каљари против Ђенове у 16. минуту када је Фариас после сјајног дубинског паса Росетинија обишао голмана Перина и само рутински спровео лопту у мрежу, а гости су изједначили несрећним аутоголом баш Росетинија. Ипак, Каљари је могао до три бода са беле тачке, када је Стураро скривио пенал и добио други жути картон у 76. минуту. За најстрожу казну био је задужен Авелар, чији је ударац у доњи леви угао "прочитао" Перин.

Емполи је головима Барбе и Макаронеа из прекида пресудио Лацију, који је у меч вратио Филип Ђорђевић у 66. минуту. Тада је одличним скоком искористио центаршут Кандреве, али римски тим није успео да дође и до бода.

Кјево је повео против Ћезене у 48. минуту голом Пелисијера, који је лош шут Ивана Радовановића дочекао као асистенцију, а био је идеално постављен на ивици офсајд замке за погодак. Ђурић је пред крај меча донео славље Ћезени, али краткотрајно. Пелисијер је израстао у јунака меча, пошто је убацивање Белома дочекао на петерцу за 2:1 у 90. минуту.

Удинезе ће наредне суботе гостовати Црвеној звезди у пријатељској утакмици, а пре тога, забележио је реми (1:1) на госотвању Палерму.

Иако је тим у ком је Дејан Станковић асистент Страмаћонију повео већ у 5. минуту преко Тероа, Дајбала је из пенала изједначио, а Палермо је пропустио прилику да преокрене из још једног ударца са беле тачке. У 54. минуту, ударац Васкеза одбранио је Карнезис.

Јунак Наполија је Гонзало Игуаин, пошто је и на четвртој узастопној утакмици у Калчу постигао погодак, овога пута довољно за тријумф на гостовању Фјорентини.

Аргентински нападач је то успео и играјући за Реал пре три године, а сада је цео плен за Напуљ спаковао на истеку сат времена игре када је искорстио лошу реакцију Ненада Томовића и на центаршут Мађа са десне стране у висини пенала закуцао лопту под пречку за коначних 0:1.

Серија А, 11. коло
Субота:
Сасуоло - Аталанта 0:0
Сампдорија - Милан 1:1 (1:1)
(Окака 45+1 - Ел Шарави 10)
Недеља:
Каљари - Ђенова 1:1 (1:0)
(Фариас 16 - Росетини 53)
Кјево - Ћезена 2:1 (0:0)
(Пелисијер 48, 90 - Ђурић 88)
Емполи - Лацио 2:1 (0:0)
(Барба 52, Макароне 55 - Ђорђевић 66)
Јувентус - Парма 7:0 (3:0)
(Љоренте 23, 36, Лихштајнер 29, Тевез 50, 58, Мората 76, 88)
Палермо - Удинезе 1:1 (1:1)
(Дајбала 42п - Теро 5)
Фјорентина - Наполи 0:1 (0:0)
(Игуаин 61)
Интер - Верона 2:2 (1:1)
(Икарди 18,48 - Тони 10, Лопез 89)
Рома - Торино 3:0 (2:0)
(Торосидис 8, Кеита 27, Љајић 58)

ТАБЕЛА: Јувентус 28, Рома 25, Наполи 21, Сампдорија 20, Лацио 19, Ђенова 19, Милан 17, Удинезе 17, Интер 16, Верона 14, Фиорентина 13, Палермо 13, Сасуоло 12, Торино 12, Каљари 10, Емполи 10, Аталанта 10, Кјево 8, Ћезена 7, Парма 6.

Коментари / 0

Оставите коментар