Serija A: Moćne Roma i Stara dama!

Fudbaleri Juventus naneli su težak poraz Parmi sa 7:0 u 11. kolu Serije A, Lacio je sa 2:1 izgubio od Empolija uz gol Filipa Đorđevića, dok su Udineze i Palermo remizirali sa 1:1, a Napoli je odneo ceo plen sa gostovanja Fjorentini (0:1). Roma je pobedila Torino sa 3:0 uz pogodak Adema Ljajića, dok je Inter opet kiksnuo i ispustio trijumf nad Veronom - 2:2.

Fudbal 10.11.2014 | 15:05
Serija A: Moćne Roma i Stara dama!

Posle dva vezana poraza, od Napolija u Kalču i Bajerna u Ligi šampiona, odnosno samo jedne pobede u poslednjih pet utakmica, Roma je ukrotila "bikove" i konačno obradovala svoje navijače.

"Vučica" je vrlo brzo rešila pitanje pobednika, jer je dve od tri prve šanse pretvorila u golove, a to učinili oni kojima to nije glavni zadatak. Već u osmom minutu je desni bek Torosidis udarcem iz prve sproveo oštar centaršut Totija u mrežu, da bi u 27. Sejdu Keita sa distance pogodio donji desni ugao za 2:0 protiv Torina.

Puleni Rudija Garsije umirili su ritam i sigurno čuvali stečenu prednost sve do 58. minutu kada je overen trijumf. Adem Ljajić (odigrao ceo meč) je Pjanićevo dodavanje prihvatio petom i tom prilikom stvorio sebi prostor, te sa 20-tak metara majstorski poslao loptu u gornji desni ugao.

U poslednjih sedam minuta šansu je dobio i Kevin Strotman umesto Keita na opšte oduševljenje publike na Olimpiku, jer je to holandskom vezisti bio prvi meč posle osam meseci nakon oporavka od teške povrede kolena.

Srpski reprezentativac Nikola Maksimović svih 90 minuta proveo je na terenu u dresu poraženog tima.

Inter se još jednom okliznuo i posle poraza od Parme ispustio pobedu nad Veronom, pa je trener nero-azura Valter Macari pred otkazom - 2:2.

Gosti su poveli preko Luke Tonija već u 10. minutu, ali je njihova radost trajala samo osam minuta pošto je Mauro Ikardi uhvatio volej i poravnao na asistenciju Palasija. Isti igrač je i početkom drugog poluvremena zatresao mrežu Verone, koja je u 52. minutu propustila idealnu priliku da izjednači.

Gari Medel je skrivio penal igrajući rukom u svom kaznenom prostor i isključen je zbog drugog žutog kartona, ali je majstor za penale Samir Handanović zaustavio ne baš najbolji šut Tonija sa bele tačke.

Milanski tim je sve do samog finiša odolevao sa igračem manje, ali je popustio minut pre kraja. Havijer Saviola i Niko Lopez ušli su u 81. minutu i u 89. je prvi sjajno asistirao petom, a drugi iskosa sa desne strane pogodio bliži ugao za 2:2.

Nemanja Vidić i Zdravko Kuzmanović odigrali su celu utakmicu za Inter, dok je Boško Janković ostao na klupi Verone.

Juventus od 1983. godine nije došao do pobede od 7:0 u italijanskom prvenstvu, do dolaska Parme u Torino ove sezone. Pored raspoloženih ofanzivaca, i Lihštajner je zatresao mrežu na sjajan način sa distance, pa je već posle 36 minuta bilo 3:0. U prvom poluvremenu je uz njega dva puta pogodio još Ljorente, a u nastavku su se po dva puta u strelce upisali Tevez i Morata, koji je zamenio Ljorentea u 71. minutu.

Poveo je Kaljari protiv Đenove u 16. minutu kada je Farias posle sjajnog dubinskog pasa Rosetinija obišao golmana Perina i samo rutinski sproveo loptu u mrežu, a gosti su izjednačili nesrećnim autogolom baš Rosetinija. Ipak, Kaljari je mogao do tri boda sa bele tačke, kada je Sturaro skrivio penal i dobio drugi žuti karton u 76. minutu. Za najstrožu kaznu bio je zadužen Avelar, čiji je udarac u donji levi ugao "pročitao" Perin.

Empoli je golovima Barbe i Makaronea iz prekida presudio Laciju, koji je u meč vratio Filip Đorđević u 66. minutu. Tada je odličnim skokom iskoristio centaršut Kandreve, ali rimski tim nije uspeo da dođe i do boda.

Kjevo je poveo protiv Ćezene u 48. minutu golom Pelisijera, koji je loš šut Ivana Radovanovića dočekao kao asistenciju, a bio je idealno postavljen na ivici ofsajd zamke za pogodak. Đurić je pred kraj meča doneo slavlje Ćezeni, ali kratkotrajno. Pelisijer je izrastao u junaka meča, pošto je ubacivanje Beloma dočekao na petercu za 2:1 u 90. minutu.

Udineze će naredne subote gostovati Crvenoj zvezdi u prijateljskoj utakmici, a pre toga, zabeležio je remi (1:1) na gosotvanju Palermu.

Iako je tim u kom je Dejan Stanković asistent Stramaćoniju poveo već u 5. minutu preko Teroa, Dajbala je iz penala izjednačio, a Palermo je propustio priliku da preokrene iz još jednog udarca sa bele tačke. U 54. minutu, udarac Vaskeza odbranio je Karnezis.

Junak Napolija je Gonzalo Iguain, pošto je i na četvrtoj uzastopnoj utakmici u Kalču postigao pogodak, ovoga puta dovoljno za trijumf na gostovanju Fjorentini.

Argentinski napadač je to uspeo i igrajući za Real pre tri godine, a sada je ceo plen za Napulj spakovao na isteku sat vremena igre kada je iskorstio lošu reakciju Nenada Tomovića i na centaršut Mađa sa desne strane u visini penala zakucao loptu pod prečku za konačnih 0:1.

Serija A, 11. kolo
Subota:
Sasuolo - Atalanta 0:0
Sampdorija - Milan 1:1 (1:1)
(Okaka 45+1 - El Šaravi 10)
Nedelja:
Kaljari - Đenova 1:1 (1:0)
(Farias 16 - Rosetini 53)
Kjevo - Ćezena 2:1 (0:0)
(Pelisijer 48, 90 - Đurić 88)
Empoli - Lacio 2:1 (0:0)
(Barba 52, Makarone 55 - Đorđević 66)
Juventus - Parma 7:0 (3:0)
(Ljorente 23, 36, Lihštajner 29, Tevez 50, 58, Morata 76, 88)
Palermo - Udineze 1:1 (1:1)
(Dajbala 42p - Tero 5)
Fjorentina - Napoli 0:1 (0:0)
(Iguain 61)
Inter - Verona 2:2 (1:1)
(Ikardi 18,48 - Toni 10, Lopez 89)
Roma - Torino 3:0 (2:0)
(Torosidis 8, Keita 27, Ljajić 58)

TABELA: Juventus 28, Roma 25, Napoli 21, Sampdorija 20, Lacio 19, Đenova 19, Milan 17, Udineze 17, Inter 16, Verona 14, Fiorentina 13, Palermo 13, Sasuolo 12, Torino 12, Kaljari 10, Empoli 10, Atalanta 10, Kjevo 8, Ćezena 7, Parma 6.

Komentari / 0

Ostavite komentar