ПЛ: Пардјуа су тјерали, а сад...

Њукасл се четвртом узастопном победом пробио у горњи део табеле. Нови пораз Тотенхема код куће, реми Сандерленда и Евертона. Фудбалери Арсенала поражени су на гостовању у Велсу од Свонсија са 2:1 у 11. колу Премијер лиге, а бодове су испустили за три минута. 

Фудбал 10.11.2014 | 14:20
ПЛ: Пардјуа су тјерали, а сад...

Менаџер Њукасла Алан Пардју налазио се на удару навијача и јавности читаве прошле сезоне, а ништа се није променило ни почетком ове, када је екипа у првих седам кола забележила четири ремија и три пораза.
Буквално са сваком лоптом која је завршавала у мрежи Тима Крула, појачавао се притисак на Пардјуа и постављало питање када ће, већ једном, бити отпуштен.

И онда, тотални обрт!

Савладан је Лестер (1:0), па Тотенхем у гостима (из 1:0 у 1:2), прошлог викенда Ливерпул (1:0) и коначно Вест Бромвич - 0:2, головима младог Шпанца Ајозеа Переза и искусног аргентинског штопера Фабрисија Колоћинија.

Њукасл је поред Саутемптона једини премијерлигаш са максималним бројем освојених бодова у последња четири кола, тако да сасвим заслужено дели шесту и седму позицију на табели, са скупоценом екипом Манчестер јунајтеда.

Много лошија форма у последње време "краси" Тотенхем, који се не сналази у ритму четвртак-недеља, пошто паралелно игра и Лигу Европе.

Тотенхем је доживео трећи пораз у последња четири кола (против Астон Виле се волшебно провукао пре седам дана), а други заредом на Вајт Харт Лејну, идентичним резултатом 1:2.

Стоук је за нешто више од пола сата повео са два гола разлике, да би Насер Чадли петнаестак минута пре краја ублажио неуспех у "игри без игре".

Менаџер Маурисио Покетино прошле сезоне је имао одличне резултате са Саутемптоном, али у Тотенхему би могао да постане један од бројних странаца који су "оманули", као што су Андре Виљаш Боаш, или Хуанде Рамос.

Екипа Арсена Венгера је после шокантног ремија 3:3 са Андерлехтом у Лиги шампиона још једном непријатно изненадила своје навијаче, а није јој помогло ни што је Алексис Санчез на четвртом везаном мечу дао први гол на сусрету.

Популарни "лабудови" били су бољи у првом полувремену, после дуела Чемберса и Бонија тражили су пенал у првом полувремену, а несигурни млади дефанзивац "тобџија" је недуго затим отворио и контру Свонсију, али је Шћешни био на правом месту да заустави шут ударац Емнеса искоса са десне стране.

Арсенал је једину праву шансу имао пред одлазак на одмор, акцију је започео Санчез, а Велбек после дуплог паса снажно шутириао право у Фабијанског. Енглески нападач се ипак искупио у 63. минуту када је севнула контра гостију, на десном боку је "заломио" чувара и у средини пронашао Санчеза који је затресао мрежу за 0:1.

Уместо да тим из Лондона настави на крилима вођства, уследио је потоп по правом пљуску у наставку који је најављен у 75. минуту када је Гилфи Сигурдсон фантастично извео слободњак са 25 метара, пребацио живи зид и послао лопту у горњи леви угао за изједначење.
Одлука је пала три минута касније, јер је резервиста Бафетимби Гомис после само два минута на терену на центаршут Монтера надскочио немоћног Наћа Монреала и матирао Шћешног за преокрет и радост на трибинама.

РЕЗУЛТАТИ 11. КОЛА:

Сандерленд - Евертон 1:1 (0:0)
/Ларсон 67 - Бејнс 76п/

Тотенхем - Стоук 1:2 (0:2)
/Чадли 77 - Кркић 6, Волтерс 33/

Вест Бромвич Албион - Њукасл 0:2 (0:1)
/Перез 45, Колоћини 62/

Свонси - Арсенал 2:1 (0:0)
/Сигурдсон 75, Гомис 78 - Санчез 63/

одиграно у суботу:

Квинс Парк Ренџерс - Манчестер сити 2:2 (1:1)
Барнли - Хал 1:0 (0:0)
Манчестер јунајтед - Кристал Палас 1:0 (0:0)
Саутемптон - Лестер 2:0 (0:0)
Вест Хем - Астон Вила 0:0
Ливерпул - Челси 1:2 (1:1)

ТАБЕЛА: Челси 29, Саутемптон 25, Манчестер сити 21, Вест Хем 18, Свонси 18, Арсенал 17, Манчестер јунајтед 16, Њукасл 16, Стоук 15, Евертон 14, Ливерпул 14, Тотенхем 14, ВБА 13, Сандерленд 12, Хал 11, Астон Вила 11, Кристал Палас 9, Лестер 9, КПР 8, Барнли 7.

Коментари / 0

Оставите коментар