PL: Pardjua su tjerali, a sad...

Njukasl se četvrtom uzastopnom pobedom probio u gornji deo tabele. Novi poraz Totenhema kod kuće, remi Sanderlenda i Evertona. Fudbaleri Arsenala poraženi su na gostovanju u Velsu od Svonsija sa 2:1 u 11. kolu Premijer lige, a bodove su ispustili za tri minuta. 

Fudbal 10.11.2014 | 14:20
PL: Pardjua su tjerali, a sad...

Menadžer Njukasla Alan Pardju nalazio se na udaru navijača i javnosti čitave prošle sezone, a ništa se nije promenilo ni početkom ove, kada je ekipa u prvih sedam kola zabeležila četiri remija i tri poraza.
Bukvalno sa svakom loptom koja je završavala u mreži Tima Krula, pojačavao se pritisak na Pardjua i postavljalo pitanje kada će, već jednom, biti otpušten.

I onda, totalni obrt!

Savladan je Lester (1:0), pa Totenhem u gostima (iz 1:0 u 1:2), prošlog vikenda Liverpul (1:0) i konačno Vest Bromvič - 0:2, golovima mladog Španca Ajozea Pereza i iskusnog argentinskog štopera Fabrisija Koloćinija.

Njukasl je pored Sautemptona jedini premijerligaš sa maksimalnim brojem osvojenih bodova u poslednja četiri kola, tako da sasvim zasluženo deli šestu i sedmu poziciju na tabeli, sa skupocenom ekipom Mančester junajteda.

Mnogo lošija forma u poslednje vreme "krasi" Totenhem, koji se ne snalazi u ritmu četvrtak-nedelja, pošto paralelno igra i Ligu Evrope.

Totenhem je doživeo treći poraz u poslednja četiri kola (protiv Aston Vile se volšebno provukao pre sedam dana), a drugi zaredom na Vajt Hart Lejnu, identičnim rezultatom 1:2.

Stouk je za nešto više od pola sata poveo sa dva gola razlike, da bi Naser Čadli petnaestak minuta pre kraja ublažio neuspeh u "igri bez igre".

Menadžer Maurisio Poketino prošle sezone je imao odlične rezultate sa Sautemptonom, ali u Totenhemu bi mogao da postane jedan od brojnih stranaca koji su "omanuli", kao što su Andre Viljaš Boaš, ili Huande Ramos.

Ekipa Arsena Vengera je posle šokantnog remija 3:3 sa Anderlehtom u Ligi šampiona još jednom neprijatno iznenadila svoje navijače, a nije joj pomoglo ni što je Aleksis Sančez na četvrtom vezanom meču dao prvi gol na susretu.

Popularni "labudovi" bili su bolji u prvom poluvremenu, posle duela Čembersa i Bonija tražili su penal u prvom poluvremenu, a nesigurni mladi defanzivac "tobdžija" je nedugo zatim otvorio i kontru Svonsiju, ali je Šćešni bio na pravom mestu da zaustavi šut udarac Emnesa iskosa sa desne strane.

Arsenal je jedinu pravu šansu imao pred odlazak na odmor, akciju je započeo Sančez, a Velbek posle duplog pasa snažno šutiriao pravo u Fabijanskog. Engleski napadač se ipak iskupio u 63. minutu kada je sevnula kontra gostiju, na desnom boku je "zalomio" čuvara i u sredini pronašao Sančeza koji je zatresao mrežu za 0:1.

Umesto da tim iz Londona nastavi na krilima vođstva, usledio je potop po pravom pljusku u nastavku koji je najavljen u 75. minutu kada je Gilfi Sigurdson fantastično izveo slobodnjak sa 25 metara, prebacio živi zid i poslao loptu u gornji levi ugao za izjednačenje.
Odluka je pala tri minuta kasnije, jer je rezervista Bafetimbi Gomis posle samo dva minuta na terenu na centaršut Montera nadskočio nemoćnog Naća Monreala i matirao Šćešnog za preokret i radost na tribinama.

REZULTATI 11. KOLA:

Sanderlend - Everton 1:1 (0:0)
/Larson 67 - Bejns 76p/

Totenhem - Stouk 1:2 (0:2)
/Čadli 77 - Krkić 6, Volters 33/

Vest Bromvič Albion - Njukasl 0:2 (0:1)
/Perez 45, Koloćini 62/

Svonsi - Arsenal 2:1 (0:0)
/Sigurdson 75, Gomis 78 - Sančez 63/

odigrano u subotu:

Kvins Park Rendžers - Mančester siti 2:2 (1:1)
Barnli - Hal 1:0 (0:0)
Mančester junajted - Kristal Palas 1:0 (0:0)
Sautempton - Lester 2:0 (0:0)
Vest Hem - Aston Vila 0:0
Liverpul - Čelsi 1:2 (1:1)

TABELA: Čelsi 29, Sautempton 25, Mančester siti 21, Vest Hem 18, Svonsi 18, Arsenal 17, Mančester junajted 16, Njukasl 16, Stouk 15, Everton 14, Liverpul 14, Totenhem 14, VBA 13, Sanderlend 12, Hal 11, Aston Vila 11, Kristal Palas 9, Lester 9, KPR 8, Barnli 7.

Komentari / 0

Ostavite komentar