Дуле о Вучићу и Звездином дресу!

Тренер Партизана каже да уручивање Звездиног дреса премијеру Француске може да се тумачи као "писмо о намерама".

Кошарка 10.11.2014 | 13:20
Дуле о Вучићу и Звездином дресу!

Сусрет премијера Србије и Француске, Александра Вучића и Мануела Валса. Гост, између осталог, поклања домаћину дрес фудбалске репрезентације Француске, а домаћин му узвраћа дресом Фудбалског клуба Црвена звезда.

"Мало чудан потез", прокоментарисао је тренер Партизана Душко Вујошевић, на конференцији за медије након победе над МЗТ Скопљем у мечу 7. кола АБА лиге (65:50).

"Он је премијер целе земље, а човек колико има моћи, толико би требало да има и одговорности. Чудно је да он на том нивоу, државничком, поклања дрес једног клуба, макар тај клуб био највећи у земљи... Тај потез може да се тумачи и као одређено писмо о намерама".

Вујошевић се и као председник Југословенског спортског друштва Партизан већ две године неуморно бави питањем третмана "вечитих" ривала од стране државе (читај: актуелног премијера, а некада првог потпредседника Владе).

"Ја доста дуго причам, пре свега из свог, спортског угла... И ја сам за то да Србија буде део Европе, али тамо се не стиже тако што стално правиш неке уступке. Треба бити Европљанин изнутра. Где је господско понашање, да нема цензуре штампе, да буде премијер свих грађана... Чини ми се да он живи у неком свом свету и да је тај потез рефлексија идеје на коју сам упозорио доста давно - један народ, један клуб, један вођа".

"Та идеја се добро реализује, по начину на који се третирају клубови ЈСД-а Партизан, по третману нашег стадиона, где се прича да би стадион на другој инстанци суда могао да буде изгубљен... То би био један тореадорски, завршни ударац, када је у питању егзистенција свих клубова ЈСД. Осим одбојкашког клуба, који је у добрим односима са Звездом".

Вујошевић је резимирао своје излагање констатацијом да премијеров гест уручења Звездиног дреса госту из Француске "не сматра пристојним, ни грађанским".

 "Он (Александар Вучић) се не либи да оствари оно што је замислио када је у давна времена био на 'шипци'. Циљ је уништење Партизана, а због чега, то је рационално врло тешко објаснити и то није питање за мене".

Додао је...

"Мени највише смета пасивност људи који су навијачи Партизана, који гледају да се не замере, тако што неће помоћи Партизану. А, то што о свему томе махом причам само ја, то је још један доказ да нисам баш у винклу".

Коментари / 0

Оставите коментар