Dule o Vučiću i Zvezdinom dresu!

Trener Partizana kaže da uručivanje Zvezdinog dresa premijeru Francuske može da se tumači kao "pismo o namerama".

Košarka 10.11.2014 | 13:20
Dule o Vučiću i Zvezdinom dresu!

Susret premijera Srbije i Francuske, Aleksandra Vučića i Manuela Valsa. Gost, između ostalog, poklanja domaćinu dres fudbalske reprezentacije Francuske, a domaćin mu uzvraća dresom Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

"Malo čudan potez", prokomentarisao je trener Partizana Duško Vujošević, na konferenciji za medije nakon pobede nad MZT Skopljem u meču 7. kola ABA lige (65:50).

"On je premijer cele zemlje, a čovek koliko ima moći, toliko bi trebalo da ima i odgovornosti. Čudno je da on na tom nivou, državničkom, poklanja dres jednog kluba, makar taj klub bio najveći u zemlji... Taj potez može da se tumači i kao određeno pismo o namerama".

Vujošević se i kao predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan već dve godine neumorno bavi pitanjem tretmana "večitih" rivala od strane države (čitaj: aktuelnog premijera, a nekada prvog potpredsednika Vlade).

"Ja dosta dugo pričam, pre svega iz svog, sportskog ugla... I ja sam za to da Srbija bude deo Evrope, ali tamo se ne stiže tako što stalno praviš neke ustupke. Treba biti Evropljanin iznutra. Gde je gospodsko ponašanje, da nema cenzure štampe, da bude premijer svih građana... Čini mi se da on živi u nekom svom svetu i da je taj potez refleksija ideje na koju sam upozorio dosta davno - jedan narod, jedan klub, jedan vođa".

"Ta ideja se dobro realizuje, po načinu na koji se tretiraju klubovi JSD-a Partizan, po tretmanu našeg stadiona, gde se priča da bi stadion na drugoj instanci suda mogao da bude izgubljen... To bi bio jedan toreadorski, završni udarac, kada je u pitanju egzistencija svih klubova JSD. Osim odbojkaškog kluba, koji je u dobrim odnosima sa Zvezdom".

Vujošević je rezimirao svoje izlaganje konstatacijom da premijerov gest uručenja Zvezdinog dresa gostu iz Francuske "ne smatra pristojnim, ni građanskim".

 "On (Aleksandar Vučić) se ne libi da ostvari ono što je zamislio kada je u davna vremena bio na 'šipci'. Cilj je uništenje Partizana, a zbog čega, to je racionalno vrlo teško objasniti i to nije pitanje za mene".

Dodao je...

"Meni najviše smeta pasivnost ljudi koji su navijači Partizana, koji gledaju da se ne zamere, tako što neće pomoći Partizanu. A, to što o svemu tome mahom pričam samo ja, to je još jedan dokaz da nisam baš u vinklu".

Komentari / 0

Ostavite komentar