Убица Смиље Опачић се брани причом о болести

Иван Шпанић (53) из Старог Петровог Села код Нове Градишке у Хрватској, који је осумњичен за убиство Смиље Опачић (82) из Градишке, негирао је на саслушању у полицији да је убица, а на већину питања није желио да одговара понављајући да је болестан.

Република Српска 10.11.2014 | 12:15
Убица Смиље Опачић се брани причом о болести

Извор близак истрази рекао је "Гласу Српске" да је Шпанић само у неколико ријечи одговарао на поједина питања инспектора и понављао је да болестан.

- Ја сам болестан човјек и посједујем "папир" за то. Ако имате доказе, нека ме осуде - рекао је Шпанић.
Полиција је против њега прикупила довољно доказа који га повезују са убиством па му је одређен притвор у Жупанијском суду у Бродско-посавској жупанији у Хрватској.

Шпанић је ухапшен 7. новембра у Хрватској након три дана бјекства. Откривен је захваљујући снимцима видео-надзора у продавници у Градишци гдје је украо новчаник. Шпанића су камере у Градишци снимиле на седам мјеста. Једна од локација на којима је снимљен је и у близини куће убијене старице, а главни доказ против њега је старичина златна огрлица коју је украо и продао у златари у Новој Градишци у Хрватској.

Полиција је приликом хапшења претресла кућу у којој је становао и пронашла јакну коју је носио у вријеме убиства, што се види и на снимцима камера. Пронађене су и панталоне које је имао на снимку и други докази који су послати у Центар за криминалистичка вјештачења "Иван Вучетић" у Загребу.

- Један од битних доказа су панталоне које је осумњичени носио, а на којима има трагова крви. Такође, пронађена је и огрлица коју је старица носила, а која је препозната на њеним фотографијама. Осумњичени ју је продао у једној златари у Новој Градишци - казао је извор близак истрази.

Шпанић је осумњичен да је убио старицу 4. новембра у подруму њене куће у Видовданској улици у центру Градишке. Тога дана у Градишци је ишао од куће до куће у намјери да почини пљачку. Старицу је затекао саму и одвео је у подрум гдје је убио ударајући је дрвеним штапом по глави. Након пола сата побјегао је у Хрватску. Шпанић је одраније познат полицији по чињењу кривичних дјела, а за ово убиство биће му суђено у Хрватској.

Мотив

Из полиције су раније саопштили да је мотив убиства Смиље Опачић користољубље. Истакли су да сумњају да је убица од ње украо мању количину новца. Према незваничним информацијама, Иван Шпанић је украо новац из старичиног новчаника, а није пронашао онај који је крила у ормару.

Коментари / 0

Оставите коментар