Од ситног дилера до Пабла Ескобара

Драгослав Космајац, који је дуго година живео на релацији Београд-Шпанија, каријеру је започео тако што је пријатеље слао да из Италије превозе аутомобиле у којима је наводно крио по 20 килограма дроге.

Србија 10.11.2014 | 08:04
Од ситног дилера до Пабла Ескобара

Мало помало, стигао је до Јужне Америке и остварио контакте с колумбијским нарко-картелима. Пре више од две деценије упознао је највећег нарко-боса икада Пабла Ескобара, после чега је наводно постао његов човек за Европу.

- У Србији је одржавао контакте и блиско сарађивао с припадницима „земунског клана“ Душаном Спасојевићем Шиптаром, као и Љубишом Бухом Чуметом. У добрим односима био је и с Дарком Шарићем. Интересантно је то што су у Словачкој, у стану члана Шарићеве групе Бобана Стоиљковића, својевремено били пријављени и Шарић и Космајац - каже извор "Курира".

Космајац је био пријатељ с покојним Бугарином Борисом Петковим. Петков је средином осамдесетих осуђен на седам година затвора за убиство Ранка Рубежића, а из Забеле је побегао после две године.

Његова имовина, која се процењује на 10,7 милиона евра, углавном је евидентирана на друге особе

Драгослав Космајац, како "Курир" незванично сазнаје, званично је имао само пријављене приходе по основу инвалидске пензије, коју је зарадио као конобар.

Његова имовина, која се процењује на 10,7 милиона евра, углавном је евидентирана на друге особе, са којима је он склапао уговоре о позајмици за изградњу одређених објеката.

- Због тога се и терети за подстрекивање кривичног дела пореске утаје. Поред тога, истрага ће показати да су његови легално пријављени порески приходи у великој несразмери са имовином за коју се сумња да је његова - тврди извор "Курира".

Марко Маринковић, вршилац дужности директора Пореске управе, није желео да открива детаље колико је институција, на чијем је челу, помогла у предистражним радњама приликом хапшења Драгослава Космајца.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Текун

10.11.2014 07:49

Дарко Шарић је све излапрдао и допринио хапшењу Космајца. Уз то да не мислите да је ово одрадила србијански МУП, све су ово одрадили Американци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

10.11.2014 09:15

НЕБИТНО КО ЈЕ ПОМОГАО ОВОМ ХАПСЕЊУ СВАКА МУ ЦАСТ ТРЕБА ОВАКВЕ СТО НАМ ТРУЈУ ДЈЕЦУ ОРОЦИТИ ДОЗИВОТНОМ РИБИЈОМ И ОВО ТРЕБА БИТИ ПРИМЈЕР ДА СЕ И КОД НАС ПОЦИСТИ.

ОДГОВОРИТЕ