Od sitnog dilera do Pabla Eskobara

Dragoslav Kosmajac, koji je dugo godina živeo na relaciji Beograd-Španija, karijeru je započeo tako što je prijatelje slao da iz Italije prevoze automobile u kojima je navodno krio po 20 kilograma droge.

Srbija 10.11.2014 | 08:04
Od sitnog dilera do Pabla Eskobara

Malo pomalo, stigao je do Južne Amerike i ostvario kontakte s kolumbijskim narko-kartelima. Pre više od dve decenije upoznao je najvećeg narko-bosa ikada Pabla Eskobara, posle čega je navodno postao njegov čovek za Evropu.

- U Srbiji je održavao kontakte i blisko sarađivao s pripadnicima „zemunskog klana“ Dušanom Spasojevićem Šiptarom, kao i Ljubišom Buhom Čumetom. U dobrim odnosima bio je i s Darkom Šarićem. Interesantno je to što su u Slovačkoj, u stanu člana Šarićeve grupe Bobana Stoiljkovića, svojevremeno bili prijavljeni i Šarić i Kosmajac - kaže izvor "Kurira".

Kosmajac je bio prijatelj s pokojnim Bugarinom Borisom Petkovim. Petkov je sredinom osamdesetih osuđen na sedam godina zatvora za ubistvo Ranka Rubežića, a iz Zabele je pobegao posle dve godine.

Njegova imovina, koja se procenjuje na 10,7 miliona evra, uglavnom je evidentirana na druge osobe

Dragoslav Kosmajac, kako "Kurir" nezvanično saznaje, zvanično je imao samo prijavljene prihode po osnovu invalidske penzije, koju je zaradio kao konobar.

Njegova imovina, koja se procenjuje na 10,7 miliona evra, uglavnom je evidentirana na druge osobe, sa kojima je on sklapao ugovore o pozajmici za izgradnju određenih objekata.

- Zbog toga se i tereti za podstrekivanje krivičnog dela poreske utaje. Pored toga, istraga će pokazati da su njegovi legalno prijavljeni poreski prihodi u velikoj nesrazmeri sa imovinom za koju se sumnja da je njegova - tvrdi izvor "Kurira".

Marko Marinković, vršilac dužnosti direktora Poreske uprave, nije želeo da otkriva detalje koliko je institucija, na čijem je čelu, pomogla u predistražnim radnjama prilikom hapšenja Dragoslava Kosmajca.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tekun

10.11.2014 07:49

Darko Šarić je sve izlaprdao i doprinio hapšenju Kosmajca. Uz to da ne mislite da je ovo odradila srbijanski MUP, sve su ovo odradili Amerikanci.

ODGOVORITE
Name

bl

10.11.2014 09:15

NEBITNO KO JE POMOGAO OVOM HAPSENJU SVAKA MU CAST TREBA OVAKVE STO NAM TRUJU DJECU OROCITI DOZIVOTNOM RIBIJOM I OVO TREBA BITI PRIMJER DA SE I KOD NAS POCISTI.

ODGOVORITE