Нова власт, нови лидери: Којим путем иде Додик?!

Нова власт на нивоу БиХ ће се формирати без СНСД-а, на сцени су нови национални и мултиетнички лидери (изузев Драгана Човића), Милорад Додик је у незаустављивом слободном паду.

Република Српска 10.11.2014 | 17:28
Нова власт, нови лидери: Којим путем иде Додик?!

Уз то, очекују се превирања у СНСД-у око лидерске позиције и велико преслагање унутар странака Режима (СНСД-ДНС-СП), што озбиљно проблематизује и доводи под велики знак питања Додикове напоре да направи власт бар на нивоу РС, када је већ изгубио ону на нивоу БиХ. Кренимо редом.

„Блок 23“, који чине СДС, СДА, ДФ, ПДП/НДП, (плус А-СДА и БОСС, који ће му се ускоро придружити) званично је инаугурисан, потписивањем Споразума о сарадњи.

Овај блок има натполовичну већину у праламенту БиХ и већ може формирати Савјет министара БиХ, и без ХДЗ-а.

Наравно, такав акт не би био политички исправан, па је Блок оставио широко отворена врата ХДЗ-у да му приступи, при том нудећи Драгану Човићу сва хрватска мјеста у институцијама власти у заједничким
органима БиХ, плус још низ уступака на федералном и кантоналним нивоима, (што је огроман допринос Жељка Комшића).

ломљење осовине

Формирањем “Блока 23”, дефинитивно је поломљена „осовина ХДЗ-СНСД“, која је представљала и безбједносни и политички проблем. Посебно осовина Драган Човић-Милорад Додик, јер је намјера двојца
била да приватизују све институције оба ентитета и БиХ, на начин да они одлучују умјесто Савјета министара и влада РС и ФБиХ.

Опасне намјере Човића и Додика сада су потпуно минимизиране, а успостављање Блока 23 значи извјестан одлазак Додика у опозицију на нивоу БиХ, што ће му донијети огромне проблем.

Додик ће изгубити контролу над Сипом, Тужилаштвом БиХ, Управом за индиректно опорезивање и другим важним заједничким институцијама, што га додатно слаби и ставља у потпуно дефанзиван положај. Уз то,
чињеница да СНСД готово сигурно неће чинити власт на нивоу БиХ, велики је ударац намјерама те странке да формира власт у Републици Српској. Толико тежак да њихова хтијења чини готово немогућом мисијом.

Питање је шта ће урадити Драган Човић? У ствари, питање је шта уопште може урадити Човић, који је у времену након избора најчвршће заступао “осовину”?!

Човић се, након формирања Блока и понуде коју је добио, нашао у политичкој дефанзиви и у ситуацији “ако не узме дубоко ће се покајати, а ако узме и неће у толикој мјери”.




Човић између Додика и хрватских националних интереса

Једноставније речено, Човић се нашао у позицији да бира између хрватских националних интереса и рјешавања проблема које тај корпус има (а што му је понудио Блок) и ситуације дрвеног адвоката Милорада Додика. Која, ако се настави истим интензитетом, имплицира низ врло врло неугодних питања по
Човића, јер би свједочила да њега и лидера СНСД-а примарно вежу лични, а не политички интереси.

Уз све то, уколико Човић одбије понуду Блока, наћи ће се у ситуацији СДП-а БиХ и Златка Лагумџије, које он годинама оптужује за мајоризацију Хрвата. Сада би он био тај који дозвољава мајоризацију Хрвата. А то би, по њега, било погубно, јер би тим поступком и инсистирањем на Додику, радио директно против хрватских интереса.

Уколико Човић прихвати понуду Блока (а требало би, јер нема других рјешења), на нивоу БиХ, коначно ће се створити власт која није “математичка”, већ је плод компромиса и хтијења да се помакне напријед из мртве тачке у којој се налази и у којој се све распада: и ентитети и БиХ.

У овој комбинацији сви понешто добијају Човић се своди на мјеру која му припада (и у којој не губи), док једино Додик губи све. Он и његов СНСД су у незаустављивом слободном паду, који ће, додатно, добити на акцелерацији након успостављања Савјета министара, чија је окосница Блока 23.

СНСД 2014. јест једнако СДС 1997.

Додику се, на крају, осветила његова сулуда политика рушења свега (и институција РС и институција БиХ) ради заштите личних интереса. Јер, није он подржавао трећи ентитет због Хрвата, већ да би онемогућио  учвршћивање институција БиХ, посебно оних задужених за питања криминала и корупције, што је за њега било од пресудне важности. Како би заштитио нелегално стечена богатства.

На том фону је комплетна Додикова “национална политика”, за коју се на крају (као и на почетку) показало да је најобичнија лаж.

Додик је крајем 2014. године довео СНСД, тамо гдје је СДС био далеке 1997. године. Предуг је то пут унатраг, истински антидемократски, антинародни и антицивилизацијски точак, који је морао пући.  

Постоји и шири контекст ових политичких догађаја, који је значајнији од њих самих, али, који се није могао успоставити, без оваквог расплета.

По први пут након рата БиХ има шансу да о њеној судбини равноправно одлучују сва три народа. И то је прилика која се никако не би смјела испустити, посебно не због личних интереса неких од водећих политичара.

Уз то, на дјелу је и смјена/промјена политичких лидера, који одлучују о судбини БиХ и ентитета.

Босић “преполовио” Додика; Радојичић на потезу



У српском националном корпусу на дјелу је смјена лидера.

Младен Босић “преполовио” је Милорада Додика и више се не може говорити о доминацији лидера СНСД-а, јер она не постоји.

Уз то, Додик је у слободном паду, што потврђује и извјесна опција формирања Савјета министара без његове странке, тако да ће се наставити Босићев успон и Додиков пад.

Међутим, Босић не може (а и не треба) да буде једини лидер из РС, који има снагу за доношење важних одлука.

Од изузетне важности је да се у СНСД-у десе промјене и да се умјесто Додика појави нови носилац политике те странке. Који ће ту политику вратити на колосијек љевице са пута “тајкунске организоване криминалне групације”, којим “вози” већ деценију.

Додикова досадашња политика показала се погубном и по РС и по БиХ, а извјесно удаљавање СНСД-а из власти на нивоу БиХ то и доказује у детаљу.

Промјена унутар СНСД-а је неминовност. Уколико не дође до Додикове  хитне смјене са лидерске позиције у тој странци, СНСД ће доживјети у наредних годину дана судбину србијанске Демократске странке.

Једини изгледан Додиков насљедник је Игор Радојичић. И он мора коначно одлучити да ли ће своје аспирације показати отворено или ће узмаћи и дозволити да СНСД потоне заједно са Додиком.



Пуч који је унутар коалиције СНСД-ДНС-СП на дјелу (Марко Павић и Петар Ђокић одбијају да Жељка Цвијановић поново буде мандатар и тако отварају пут Радојичићу), показује свијест унутар Режима да
су промјене неминовност и да је вријеме за Додиково маргинализовање.

Ове процесе додатно ће ојачати ноторне чињенице које кажу да ће СНСД остати без многобројних функционерских позиција и да нема појма шта ће са свим тим “крокодилима”. Уз то, и “бара” на ентитетском нивоу (уколико уопште успију да је освоје), премала је да задовољи све оне унутар СНСД-а, који осјећају потребу да се “намире” због заслуга које имају у странци.

Свему наведеном Додик ће се супротставити свим средствима, али то је лабуђи пјев, ма колико гласан био. Додик је већ прошлост, ма колико лармао и упразно пријетио, а на врху СНСД-а је да одлучи да ли ће са њим “под лед” или ће без њега у опоравак странке, који подразумијева хитно одсијецање снажне криминалне структуре, која том организацијом тренутно доминира.

Излазак из ормара

Бошњаци су, након Алије Изетбеговића, потом Сулејмана Тихића и Хариса Силајџића (који су дијелили позицију првог у Бошњака), добили новог политичког вођу - Бакира Изетбеговића.



Изетбеговић је, након освајања другог мандата у Предсједништву БиХ и ломљења осовине “Додик-Човић”, коначно “изишао из ормара”, односно сјене свог оца. Изетбеговић је, формирањем Блока 23, показао политичку способност, која му је оспоравана и демантовао сопствену “екстремну исламистичку опредијељеност”, што му је приписивана. Уз то, он је и будући предсједник СДА, што је изузетно важна чињеница, јер је та странка најјача у БиХ.

Жељко Комшић, шеф ДФ-а, преузео је позицију лидера мултиетничке БиХ, оног њеног дијела који никако не види националне странке као свој избор. Комшић је, остварујући одличан резултат са странком која постоји тек нешто више од годину дана, свргнуо Златка Лагумџију и изишао из његове сјене, у којој је био деценију. Учешћем у Блоку 23 (његово прихватање било је један од кључних момената), Комшић је потврдио сопствену политику у коју су многи сумњали и сопствени политички легитимитет, за који су многи сматрали да никада није ни постојао, већ да је био изведеница из Лагумџијиног хабитуса.

СлободанВасковицБлог

Коментари / 69

Оставите коментар
Name

Мики

09.11.2014 18:51

Баја бре .Пусти младе и поштене да воде народ .Ниси нам више потребан . Идемо без тебе у лепшу будучност .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРА

09.11.2014 19:01

БИЛО ЈЕ ВРИЈЕМЕ САД ТРЕБА ПОХАПСИТИ ЛОПОВЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

срето

09.11.2014 19:10

Са срецом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕКО РЕЦЕ

09.11.2014 19:12

ИЛ ЦЕ БИТИ КАКО ЈА КАЗЕМ ИЛ НЕЦЕ НИКАКО. И ТАКО И ОСТАДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛАС СЛОБОДЕ

09.11.2014 19:24

Јадни смо ми свиииии....какве промјене,какви бакраци...сви су они исти...све је исто,било и бице...да је мени отици из ове дрзаве,никак се вратити нецу...ако Бог да,у птољеце идем...не зелим да цујем у опсте за ове полиицаре...сјстите се овога "ко год да додје,све це исто бити,они само мјењају фотеље"...не мрзите се због тих смрадова...

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

09.11.2014 19:24

сам себи забија аутоголове...треба да додју други,паметнији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пролазник

09.11.2014 19:25

Цовиц је највеци губитник а тако му и треба..Јер неце бити Хрвата самоСрби и Босњаци.Мислим ако одбије ову коалицију.А Баја полако правац Дедиње тамо има стан ако га Србија неби вратила назад па право"Цуза"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

09.11.2014 19:26

Папа Додо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгиса

09.11.2014 19:27

Оде нам Миле у заборав. Гдје ти је та власт сто си договорио са Цовицем. Цеститам Савезу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зак

09.11.2014 19:28

Одлицна вјест за све градане БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опоп

09.11.2014 19:30

Као прво ХДЗ се неће усудити да уђе у овакве комбинације сам без Додика, мањим делом због самог Додика, а већим делом јер је једино Додик показао сензибилитет за проблеме Хрвата у формирању власти пре 4 године, док су га ови за промене оштро критиковали због тога. Значи ХДЗ би у таквој консталацији односа био потпуно сам. Као друго не може се власт формирати без ХДЗ јер ће они имати потребну већину Хрвата у Дому народа, тако да се без њих не може верификовати ни једна одлука. А као треће јел ви стварно мислите да је Босић већи лисац од Додика???

ОДГОВОРИТЕ
Name

војвода

09.11.2014 19:30

Све што баја изјављује задњих дана,је чисти блеф,нема он више ни већину у странци а камоли у РС,па ће се стање у Бих. "пресликати" у РС, тако је убедљива и аргументована ова прича о паду,који ће се десити.Ових дана се народ нада да ће СЗП имати магичну цифру 42 и да ће баја,заувек отићи,из наших живота.Напред СЗП.-.. ._

ОДГОВОРИТЕ
Name

јој

09.11.2014 19:31

Сада ће Баја да плаши народ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

П.Прерадовић

09.11.2014 19:42

Зора пуца, биће дана....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.11.2014 19:47

Честитке СДС-у, као и читавој Коалицији за промјене. :) Што се тичеДодика, Додик је утег за РС и БиХ, као и за своју странку и уколико не дође до промјене у врху СНСД-а та ће странка да буде јака као ДС у Србији послије избора. хихихихи Што се тиче Драгана Човића боље би му било да избјегава Додика док и он није пропао са њим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

09.11.2014 19:48

Анализа је веома плитка и неодрзива. Бакир је подмуклији од оца а Зељко је добио гласове као велики босански националиста.Замолио бих све да послусају Зељкову реторику и реторике његових најблизих сарадника.Бакир звуци много толерантније.Улазак са њима двојицом у коалицију бице велика неизвјесност за СДС.Теско це то функционисати.Њихов циљ це бити у првом реду слабљење РС_а.Ко то не разумије бице велики губитник.Ја подрзавам све напоре да се резим баци на кољена али ако це то ослабити Републику Српску додатно, онда треба тразити рјесења на другој основи.Посто је то унапријед осудјено на пропаст Додик це да се врати врло брзо и бице јос сназнији.Док се год не успостави коалиција на хрисцанској основи нема наде за немуслимане у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

09.11.2014 19:51

Кад сад Бајакундер удари да плаши овај напаћени Српски Народ. Их, сносит се неће моћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицвара

09.11.2014 19:58

Оде Миле за јараном Силајџићем хеххехехх Искрено,нисам очекивао овакву позицију Комшића,човјек је предложио тако једноставан и прихватљив програм да је то за неповјеровати,он,којега је својевремено Миле називао"политичким побачајем"је највише заслужан за пропаст снсд-а на нивоу БиХ,сад се тек види шта је политика. Што је најзанимљивије,он сад ХДЗ-у нуди све,што ће сам ХДЗ довест до лудила,некада љути ривал пружа не једну већ обје руке. Чим прије успоставити власт а СИПА-у ангажитати за 24 сата,има посла на претек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

глас разума

09.11.2014 20:01

Која прпа!? Пресз не мозе да се отвори уопсте,у гласу ни рјеци о овоме,а у зависним додо казе да он није дао уступке сда него да је било до њега.А исао је клањати прије 3 дана...Све се враца све се плаца.Страх је цудо велико.Мозда је емира требо повест на преговоре?Поцело је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

смолуца

09.11.2014 20:03

Само да преузму министарста у Вијецу министара БиХ експерти из Савеза за промјене...Онда це Додику и Златку бити ризицно после свих афера у РСу,ФБиХ и БиХ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

09.11.2014 20:05

Видјети ову слину из лакташа како вечерас кмечи, како је мали, како је бједан....НЕПРОЦЈЕЊИВО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

столе

09.11.2014 20:07

Увијек и свуда паре одлуцују јер свако има своју цијену,посто Додик пара има на претек нема тог трика који га мозе избацити из власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јебим

09.11.2014 20:09

Који смо qу.ац ратовали. Ово је Караџић могао потписати ¨92.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

09.11.2014 20:16

Какав сензибилитет за Хрвате је показао Додик?Никакав.Додик је исао логиком сто горе у БиХ то боље у ентитетима па је увукао Цовица у клопку. Цовиц би требо знати да је рјесење проблема Хрвата у ФБИХ у Сарајеву а не у Б.Луци јер Цовиц трази да се поправи полозај Хрвата на нивоу ФБИХ а не БиХ.Додика заболе она ствар и за српски народ,тај гледа само свој интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Васковицу

09.11.2014 20:29

Ма сви они не виде обицан народ ни Игор Радојициц,ни нека друга лицност.Нека нам дуго потраје Савез за промјене и да нам формирају власт ускоро и у Републици Српској.Добро је сто су прелетаци напустили прије цетири године ПДП, а Босиц се заиста показао као цовјек коме није стало до функције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сара

09.11.2014 20:34

Милету и свим осталим лоповима сто прије одузети пасосе јер це нестати у виду магле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко Граховац

09.11.2014 20:49

Да,да.Опасност још није прошла! Што би реко ВАСКЕ: "Лутајући Лакташанин је још на броду". Рањена је то звер! ОПРЕЗ!, савјетујем свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милетов брат

09.11.2014 20:52

Ниста ви Милету немозете..

ОДГОВОРИТЕ
Name

игуманија

09.11.2014 21:01

путуј игумане, не зали манастира!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Супер

09.11.2014 21:02

Коби реко чудо да се деси па буде а баш правих промијена после формирања владе на нивоу БиХ и да се отвори пуно радних мјеста па умјесто да се свађамо које ко и шта је ко да радимо па да и ми будемо једном сретан народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ООО

09.11.2014 21:09

ОДЕ БАЈА, НИСТА ГА ВИСЕ НЕЦЕ СПАСИТИ РОБИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мн

09.11.2014 21:17

највисе ме радује да је везивно ткиво ове коалиције управо мултиетницки дф за кога сматрам да це из године у годину уз добар избор кадрова јацати.сда,сдс и хдз су замрсили босански цвор и они су једини који треба и да га одмотају.надајмо се да је ово поцетак нормализације зивота на овом простору званом босна и херцеговина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Промјене?!

09.11.2014 21:27

Свака част промјенама, па ко није зато. Али мислим да СДС нема те кадрове и способне људе али, са друге стране, има амбициозне и безвриједне људе и кад се још њима додају прелетачи којима се морају обезбиједити какве-такве фотеље,онда за нас нема промјена. Источно Сарајево је лош примјер функционисања власти, све те општине и исцјепканост административна не дају могућност развоја граду. Сад поготово неце хтјети смањити тај апарат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЈА

09.11.2014 21:29

РУДОЊА БАЈА ОСТАО БЕЗ ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

@мирко

09.11.2014 21:40

С ким би из Сарајева правио хрисцанску коалицију???Са истим које си навео и Додик би правио власт на нивоу БиХ,дакле са Бакиром и Зељком јер нема с ким другим.А исто и ми Босњаци каземо да нема разлике измедју СДС и СНСД у погледу њихове љубави према БиХ.Али ако моземо да бирамо прије цемо изабрати цасног борца ВРС Цавица него сверцера и забусанта Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђоко

09.11.2014 21:49

Ово је мач са двије оштрице. С једне стране ако би се СЗП показао бољим од СНСД-а могу Додика потпуно изгурати са политичке сцене. С друге стране ако забрљају неће их више нигдје бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Носа

09.11.2014 22:11

Одма хапсите Додика и његове сараднике, па одузимање имовине. Ми морамо врацати кредите сто су они узвукли Себи из будзета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

09.11.2014 22:12

Ово се културно казе.:Недај Бозе да се Срби Слозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР

09.11.2014 22:39

а додо пјева плачи народе плачи, ја пићим према рачи........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бизмарк

09.11.2014 22:41

Три највећа проблема у БиХ су били Човић, Додик и Лагумџија. Нема их више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хајди

09.11.2014 22:42

звали су га бандерос завршио у ћузи, а овога нашег дођтероса гдје год крене ја му желим само пет дана зенице........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Метео прогноза

09.11.2014 22:52

Какав Игор Радојичић, он је обична нула. Морате схватити једну ствар, Додик је око себе упорно окупљао лезилебовиће, криминалце и полтроне. Због његове бахатости, неписмености, неимања никаквих манира, нико ко је ишта вриједио није могао с њим. То га данас кошта. Политику не води један човјек, посебно кад је тај обични мамлаз! Додик и сви око њега немају више шта да траже у политици. Уз то, добар дио врха СНСДа ће бити похапшен. Дакле, од те странке нема више ништа. Било је и вријеме. Могу лапрдати да ће направити власт на нивоу РС, нема ни од тога ништа. Због погрешне политике, Марко Павић и Петар Дјокић ће морати поднијети оставке у својим странкама. Ако им то чланови не буду затражили, онда су најбочнија говна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

09.11.2014 22:54

ЦОВИЦУ, БОГ ФРЕНД, НЕМОЈ ЗАБОРАВИТИ СТАРУ ЗАГОРСКУ ИЗРЕКУ.''ДЕЦК-ЕЦ НЕБУМ ЈЕ ЈЕБАЛ МОГЕЛТ ТИ ТРЕБАТ''...ДА РЕД ЈЕ ДА ТЕ ПОЦНЕ ПОСТО- ВАТИ СРПСКИ НАРОД,,,,СУТРА У САРАЈЕВО И ПОТПИСУЈ,,,,А МИЛИ ЈАВИ ДА СИ НА ЛАКИМ ДРОГАМА И ДА ТЕ ЗАБОРАВИ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

немојте нагло

09.11.2014 23:05

Свеће бити како замислили Додик и Човић само мало сачекајте куд журите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мр амбасадор у Београду

09.11.2014 23:20

први задатак је смијенити кума Шкрбића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

09.11.2014 23:38

Мали Бакинацки Мис це врло брзо поцети да цвили,плаце и моли за милост. Бице јако тузно гледати бивсег надобудног кабадахију како плаце али с обзиром на његов коефицијент интелигенције ово сто је успио до сада да уради равно је цуду. Сад је највазније да врати дрзави све сто је покрао и да остатак зивота проведе у затвору. Мислио је унистити комплетну дрзаву ради себе, сад је ред да плати све сто је урадио. Никако се не смије заборавити да није сам и да без помоци дебила који су систематски,због лицних интереса, униставали комплетан народ, неби могао направити стету оволиких размјера. На робију морају сви!!! Спириц, Радмановиц, Тегелтија, Дзомбиц,Скрбиц,Цвијановицка,Цадјо,Будо Станковиц,Цициц,Слободан Станковиц и многи,многи други... Готово је.. И овај народ мора поцети да зиви нормално...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АГ

09.11.2014 23:44

Дај, дај, дај бозе једанпут да и ми који зивимо у иностранству видимо наду за повратак у своју дрзаву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гашпар

09.11.2014 23:46

Најбитнија ствар у свему овоме је да СИПА није под контролом Лакташа, сад могу на миру да раде свој посао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

09.11.2014 23:53

Додик иде путем ХДЗ-а и да није њега не би било ни Човића нити Хрвата у БиХ.Они опстају захваљујући вјештачком дисању које им Додик даје,то се дисање продужило и сад смо дошли у ситуацију да нам у лице каже како ће им дати дио Републике Српске да створе себи ентитет.Замисли да Човић или Јосиповић кажу да се одричу хрватског ентитета у корист Срба...па то нико никад неће дочекати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојан

10.11.2014 04:53

Не треба Баји дозволити да побјегне као у рату

ОДГОВОРИТЕ
Name

све у бајбок

10.11.2014 07:02

Мора друг Човић потписати, јер кад Лакташенко не држи више СИПА-у под контролом а он не буде дио коалиције питаће и њега одакле му куле и градови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар је истина

10.11.2014 07:05

Додик иде путем своје пропасти. Мозе пећи ракију под називом "ДОДО", пошто је дао кредит сину. Под хитно одузети пасош, јер ће побјећи да му се не суди. Мозда га суд и ослободи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

све у бајбок

10.11.2014 07:26

Да ли је друг Станковиц у сукобу интереса ако свом куму и ортаку Лактасенки гради нову затворску целију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

10.11.2014 07:27

Ма људи моји лако је нама за Бају, ако не би био у Фочи, пјеваће под шаторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Торбица

10.11.2014 08:29

Досло је време да и ми имамо "Санадера" иза ресетака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

10.11.2014 08:33

СТА СТЕ СЕ ДИГЛИ БЕЗ МИЛЕ НЕМА ВЛАСТИ НИ У РСУ НИ У БИХ -9 ГОДИНА ДОДИК ЈЕ ФОРМИРАО ЛАНАЦ КОЈИ НЕ ПУЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

10.11.2014 08:49

АУУУ СТА ЦЕ САДА СИСАЦИЦЕ БУДЗЕТА ОДЕ СВЕ НИЗБРДО САДА ЦЕМО ВИДЈЕТИ КОЛИКО СУ УСПЈЕСНЕ ФИРМЕ ИНТЕГРАЛ НИСКОГРАДЊА МГ МИНД КАЛДЕРА ГП КРАЈИНА ЕКО ТИМ ИТД ИТД САДА ПО ПРВИ ПУТ ДИСЕ СИПА ЗА ВРАТОМ НАПРИЈЕД САВЕЗ ЗА ИСТИНСКЕ ПРОМЈЕНЕ ДО КОНАЦНОГ ОСЛОБОДЈЕЊА

ОДГОВОРИТЕ
Name

брцак

10.11.2014 09:44

недавно стојим у реду и цекам да предам захтјев за издавање пасоса....испред М.Босиц са супругом стоји мирно у реду...цекају и они. јако лијепа геста, засигурно је могао преко везе и преко реда све то да обави....али не, он стоји у реду и цека свака му цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

10.11.2014 10:44

Када додик изгуби контролу над СИПОМ,Тузилаством и судим бих тада је готов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор хео

10.11.2014 13:55

Измишљаш, лажеш ко и сви из СзП, ево јавно објави где је рекао да ће им дати дио Републике Српске, сви ће те се ви брзо увјерити да је он једини гарант опстанка Републике Српске, од овог нема ништа и власт какву они хоће бити неће, видећете, само дизање тензија, а сви знамо ко је победник и ко ће бити доживотни победник са мањим или већим разликама, уздравље до неког новог саопштења!

ОДГОВОРИТЕ
Name

антицрвени

10.11.2014 14:47

Миле це ускоро бити прослост а и његови криминалци, промјене одмах

ОДГОВОРИТЕ
Name

цајка

10.11.2014 14:50

ово је велика побједа савеза за промјене

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

10.11.2014 16:36

Посто сам ратовао за Српску само ме она занима и Србија а не Изетбеговиц, Комсиц и Цовиц ни Сарајево ни Федерација-никад кроцио од 1990 нити мислим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дипле

10.11.2014 19:54

Којим путем иде дудан?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путоказ

10.11.2014 22:13

Којим путем иде Дудан? Пречицом до апсане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

оГОРЧЕНА

11.11.2014 07:12

ДОДИК НЕК ИДЕ ПУТЕМ ОНИМ КОЈИМ ЈЕ САМ ТРАСУ ПРАВИО. АЛИ НЕКА ИДЕ ТРАСОМ У НЕПОВРАТ. ДОСТА ЈЕ ЊЕГОВОГ БЕЗОБРАЗЛУКА, БАХАТОСТИ, ДОСТА ЈЕ ПОРОДИЦА СА СВОЈИМ КРИМИНАЛЦИМА - МИЋО КРАЉЕВИЋ, БИВШИ НАРОДНИ ПОСЛАНИК У СКУПШТИНИ - ОЈАДИО, ДАВАО ИМ ЛАЖНА ОБЕЋАЊА НА БИРЧАНСКОЈ РЕГИЈИ, ОСТАВЉАО ПОРОДИЦЕ БЕЗ ИКАКВИХ ПРИМАЊА. ДОШАО ЈЕ КРАЈ, АЛИ ДОДО ТОМ ТРАСОМ НЕК ПОВЕДЕ МИЋУ КРАЉЕВИЋА, ЗАЈЕДНО СУ ОЈАДИЛИ БИРЧАНСКИ НАРОД.-

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЋО

11.11.2014 08:56

Није то никаква среца формирати са сда и дф вецину али ето само нека иде додик то је аман поента. А нама је боље да се окренемо послу и размисљању како презивети,него да се овд препуцавамо и бистримо политику. колико смо мали нисмо ни свесни бице како одлуце велике силе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мимо

12.11.2014 01:46

Додик је једна обицне будала која це одвести сав народ у БИХ у пропаст. И јос вец а будала онај ко је гласао за њега ако је уопсте И ко гласао? Дицтатуром до побједе коме он висе треба лаз лаз лаз И само лаз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.ДАДО

12.11.2014 20:57

НИТИ СМИЈЕС ЈАРАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ