Сирија: Убијено пет научника

Непознати нападачи данас су убили петорицу нуклеарних научника док су били у аутобусу у близини истраживачког центра гдје су радили, сјеверно од Дамаска, саопштили су опозициони активисти.

Свијет 09.11.2014 | 17:01
Сирија: Убијено пет научника

Сиријска Опсерваторија за људска права није могла да наведе како су они убијени, нити њихову националност, јавио је АФП.

"За сада није јасно да ли је њихов аутобус погођен из оружја или је налетио на бомбу", навела је Опсерваторија.

Више од 1.000 људи, углавном џихадиста, убијено је током одбране сиријског пограничног града Кобане од када је Исламска држава покренула офанзиву на тај град, прије скоро два мјесеца, саопштила је раније данас Опсерваторија за људска права.

Претходно се данас изасланик Уједињених нација за Сирију Стафан де Мистура састао са сиријским званичницима у Дамаску како би добио њихову подршку за успостављање "замрзнутих" зона које би омогућиле обуставу сукоба у појединим областима.

Де Мистура је имао "конструктивне" разговоре са шефом сиријске дипломатије Валидом Муалемом у вези са плановима за "замрзнуте" зоне у областима које би укључивале и сјеверни град Алеп, пренијела је сиријска агенција САНА.

Коментари / 0

Оставите коментар