Sirija: Ubijeno pet naučnika

Nepoznati napadači danas su ubili petoricu nuklearnih naučnika dok su bili u autobusu u blizini istraživačkog centra gdje su radili, sjeverno od Damaska, saopštili su opozicioni aktivisti.

Svijet 09.11.2014 | 17:01
Sirija: Ubijeno pet naučnika

Sirijska Opservatorija za ljudska prava nije mogla da navede kako su oni ubijeni, niti njihovu nacionalnost, javio je AFP.

"Za sada nije jasno da li je njihov autobus pogođen iz oružja ili je naletio na bombu", navela je Opservatorija.

Više od 1.000 ljudi, uglavnom džihadista, ubijeno je tokom odbrane sirijskog pograničnog grada Kobane od kada je Islamska država pokrenula ofanzivu na taj grad, prije skoro dva mjeseca, saopštila je ranije danas Opservatorija za ljudska prava.

Prethodno se danas izaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju Stafan de Mistura sastao sa sirijskim zvaničnicima u Damasku kako bi dobio njihovu podršku za uspostavljanje "zamrznutih" zona koje bi omogućile obustavu sukoba u pojedinim oblastima.

De Mistura je imao "konstruktivne" razgovore sa šefom sirijske diplomatije Validom Mualemom u vezi sa planovima za "zamrznute" zone u oblastima koje bi uključivale i sjeverni grad Alep, prenijela je sirijska agencija SANA.

Komentari / 0

Ostavite komentar