Несрећа у Шпанији, 14 мртвих

Најмање 14 људи јепогинуло, а 38 повријеђено у несрећи аутобуса у мјесту Вента дел Оливо, у југоисточном шпанском региону Мурсија, јавили су данас шпански медији.

Свијет 09.11.2014 | 14:42
Несрећа у Шпанији, 14 мртвих

Шпански радио "Кадена сер" јавио је да се несрећа догодила касно синоћ када је аутобус са око 50 путника слетио са пута и пао у долину са висине од око 15 метара. Шпанска агенција Ефе јавила је да се као могући узрок несреће разматрају неопрезност и неприлагођена брзина.

Радио "Кадена сер" јавио је да је возач, који је повријеђен, рекао да је до несреће дошло због квара на кочницама.

Начелник округа Мурсија Жоакин Баскунана рекао је новинарима да су возач и његов колега, који је возио дио пута, били негативни на алкотесту, као и на тесту на дрогу. 

Аутобус компаније "Аутокарес руиз" враћао се из Мадрида након што га је изнајмила једна црквена група из оближњег града Буљас.

Путници су погинули пошто су прешли скоро 400 километра пута на повратку из пријестонице и то на само неких 50 километара од њихових кућа, преноси Франс прес.

Ријеч је о најтежој саобраћајној несрећи која се догодила у Шпанији од 2008. када је девет финских туриста погинуло на југу земље.

Још један тежак удес догодио се у јулу 2013. када је девет људи погинуло пошто је аутобус склизнуо са пута у централној Шпанији.

Коментари / 0

Оставите коментар