Шешељ у Србији у уторак

Предсједник Националног савјета за сарадњу Србије с Хашким трибуналом Расим Љајић изјавио је да ће предсједник Српске радикалне странке /СРС/ Војслав Шешељ стићи у Србију, највјероватније, у уторак, 11. новембра.

Србија 09.11.2014 | 11:41
Шешељ у Србији у уторак

Љајић је рекао да је повратак Шешеља у Србију одгођен за уторак да би се прикупила сва неопходна медицинска документација и додао да "нема потребе за лицитирањем" око датума.

"До сад би већ био кући да није било лекарског савета и препоруке да се извршење одгоди. Највероватније ће то бити у уторак, али се са Трибулналом никад не зна", рекао је Љајић за Радио-телевизију Србије.

Он је оцијенио да је пуштање Шешеља на слободу у Хашком трибуналу преседан по много чему, поготово што се против њега води поступак већ 12 година, а пресуде још нема.

Потпредсједник Владе каже да не жели да улази у намјере Трибунала, али, додаје да је ствар јасна - "кад је Хагу то одговарало, он је Шешеља пустио".

"Све примедбе које смо упућивали, они су сад потврдили. Хтели су да се ослободе баласта и терета који су имали у овом процесу и сада су искористили да то ураде из хуманих разлога", закључио је Љајић.

Говорећи о спекулацијама које су се појавиле у медијима о обавезама српских власти, Љајић је истакао да Влада нема обавезу да шаље авион када се оптужени пусти на слободу.

"Влада се понаша одговорно. Дали смо гаранције у рекордном року. Хтели смо да шаљемо полицајце у цивилу, као до сад, али је Трибунал рекао да нема потребе", рекао је Љајић.

Он је додао да је Шешељ одбио понуду Владе да му пошаљу неког из Амбасаде Србије у Холандији.

Судско вијеће Хашког трибунала одлучило је да пусти Војислава Шешеља на привремену слободу, због тешког здравственог стања. Шешељ је у притвору Хашког трибунала провео 12 година.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Црни

09.11.2014 12:43

Колико сте наивни, Шешељ и слобода нигдје везе, то се неће никад догодити како вас је лако за нос повући и окренути у што хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.ЦРНИ

09.11.2014 17:03

У ПРАВУ СИ. ОН ЈЕ ПУСТЕН ПРИВРЕМЕНО. ТО ЈЕ ИСТО КО ДА И НИЈЕ. ЦИМ СЕ МОРА ЈАВИТИ КАД ГА ПОЗОВУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

09.11.2014 22:34

Оцигледно је да је теско болестан и да....вратице се ако не умре.

ОДГОВОРИТЕ