Šešelj u Srbiji u utorak

Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju Srbije s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da će predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojslav Šešelj stići u Srbiju, najvjerovatnije, u utorak, 11. novembra.

Srbija 09.11.2014 | 11:41
Šešelj u Srbiji u utorak

Ljajić je rekao da je povratak Šešelja u Srbiju odgođen za utorak da bi se prikupila sva neophodna medicinska dokumentacija i dodao da "nema potrebe za licitiranjem" oko datuma.

"Do sad bi već bio kući da nije bilo lekarskog saveta i preporuke da se izvršenje odgodi. Najverovatnije će to biti u utorak, ali se sa Tribulnalom nikad ne zna", rekao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije.

On je ocijenio da je puštanje Šešelja na slobodu u Haškom tribunalu presedan po mnogo čemu, pogotovo što se protiv njega vodi postupak već 12 godina, a presude još nema.

Potpredsjednik Vlade kaže da ne želi da ulazi u namjere Tribunala, ali, dodaje da je stvar jasna - "kad je Hagu to odgovaralo, on je Šešelja pustio".

"Sve primedbe koje smo upućivali, oni su sad potvrdili. Hteli su da se oslobode balasta i tereta koji su imali u ovom procesu i sada su iskoristili da to urade iz humanih razloga", zaključio je Ljajić.

Govoreći o spekulacijama koje su se pojavile u medijima o obavezama srpskih vlasti, Ljajić je istakao da Vlada nema obavezu da šalje avion kada se optuženi pusti na slobodu.

"Vlada se ponaša odgovorno. Dali smo garancije u rekordnom roku. Hteli smo da šaljemo policajce u civilu, kao do sad, ali je Tribunal rekao da nema potrebe", rekao je Ljajić.

On je dodao da je Šešelj odbio ponudu Vlade da mu pošalju nekog iz Ambasade Srbije u Holandiji.

Sudsko vijeće Haškog tribunala odlučilo je da pusti Vojislava Šešelja na privremenu slobodu, zbog teškog zdravstvenog stanja. Šešelj je u pritvoru Haškog tribunala proveo 12 godina.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Crni

09.11.2014 12:43

Koliko ste naivni, Šešelj i sloboda nigdje veze, to se neće nikad dogoditi kako vas je lako za nos povući i okrenuti u što hoće.

ODGOVORITE
Name

re.CRNI

09.11.2014 17:03

U PRAVU SI. ON JE PUSTEN PRIVREMENO. TO JE ISTO KO DA I NIJE. CIM SE MORA JAVITI KAD GA POZOVU.

ODGOVORITE
Name

x

09.11.2014 22:34

Ocigledno je da je tesko bolestan i da....vratice se ako ne umre.

ODGOVORITE