Федекс пред Лондон о свом дугом трајању

Роџер Федерер казао је пред завршни Мастерс у Лондону да је тајна његове дуготрајне каријере то што је увек ’слушао’ своје тело.

Тенис 08.11.2014 | 23:00
Федекс пред Лондон о свом дугом трајању

“Вредно сам радио да бих постао број један, да бих био фит као што сам се надао да ћу бити како не бих губио мечеве због кондиције. Покушаваоа сам да разумем своје тело, да га слушам и да га осећам – да тако установим када сам близу повреде, али и када боли, а може да се игра тако данима и недељама“, рекао је 33-годишњи Федерер.

“Потребан је сан, одмор, истезање и масаже, али све то треба да буде дозирано јер, по мом мишљењу, ако ’полудиш’ у томе, изгубиш мотивацију да играш. Толико напора се утроши на саму игру, раније је било ’само скачеш два минута горе-доле и идеш на терен’. Сада су ту загревања, истезања, спавање, правила исхрана. Не треба да буде тако – увек сам покушавао да направим праву равнотежу како бих играо“, додао је Швајцарац.

Федерер је на Мастерсу у групи са Нишикоријем, Маријем и Раонићем.

“Никада не желиш да изгубиш први меч јер то повећава притисак. Треба изаћи са менталитетом као да је у питању нокаут систем. Ако изгубиш, имаш осећај као да је крај света, а и јесте тако, да будемо искрени".

У првом мечу Федерер игра са Канађанином од којег је недавно изгубио у Паризу.

“Не осећам се лоше. Изгубио сам јер је он играо добро и ја сада морам да реагујем на то. Мислим да више зависи од мене него од њега“, рекао је Федерер, који је пре тог пораза шест пута савладао Раонића".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хрват

08.11.2014 22:29

Дефинитивно највеци од највецих у повјести бијелог спорта.....

ОДГОВОРИТЕ