Fedeks pred London o svom dugom trajanju

Rodžer Federer kazao je pred završni Masters u Londonu da je tajna njegove dugotrajne karijere to što je uvek ’slušao’ svoje telo.

Tenis 08.11.2014 | 23:00
Fedeks pred London o svom dugom trajanju

“Vredno sam radio da bih postao broj jedan, da bih bio fit kao što sam se nadao da ću biti kako ne bih gubio mečeve zbog kondicije. Pokušavaoa sam da razumem svoje telo, da ga slušam i da ga osećam – da tako ustanovim kada sam blizu povrede, ali i kada boli, a može da se igra tako danima i nedeljama“, rekao je 33-godišnji Federer.

“Potreban je san, odmor, istezanje i masaže, ali sve to treba da bude dozirano jer, po mom mišljenju, ako ’poludiš’ u tome, izgubiš motivaciju da igraš. Toliko napora se utroši na samu igru, ranije je bilo ’samo skačeš dva minuta gore-dole i ideš na teren’. Sada su tu zagrevanja, istezanja, spavanje, pravila ishrana. Ne treba da bude tako – uvek sam pokušavao da napravim pravu ravnotežu kako bih igrao“, dodao je Švajcarac.

Federer je na Mastersu u grupi sa Nišikorijem, Marijem i Raonićem.

“Nikada ne želiš da izgubiš prvi meč jer to povećava pritisak. Treba izaći sa mentalitetom kao da je u pitanju nokaut sistem. Ako izgubiš, imaš osećaj kao da je kraj sveta, a i jeste tako, da budemo iskreni".

U prvom meču Federer igra sa Kanađaninom od kojeg je nedavno izgubio u Parizu.

“Ne osećam se loše. Izgubio sam jer je on igrao dobro i ja sada moram da reagujem na to. Mislim da više zavisi od mene nego od njega“, rekao je Federer, koji je pre tog poraza šest puta savladao Raonića".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hrvat

08.11.2014 22:29

Definitivno najveci od najvecih u povjesti bijelog sporta.....

ODGOVORITE