Суарез покренуо Барсин преокрет

Фудбалери Барселоне успели су да избегну непријатности у 11. колу Примере пошто су преокретом прекинули мини низ од два пораза и савладали Алмерију са 2:1, а јунак победе свакако је Луис Суарез који је био асистент код оба гола.

Фудбал 08.11.2014 | 21:15
Суарез покренуо Барсин преокрет

Сваки пут када ми Алмерија играла против Барселоне, унапред се знало ко ће да однесе победу, јер је тим из Андалузије успео само три пута у последњих 15 година да освоји бод у међусобном дуелу, а од новембра 2011. године дали су само два, а примили невероватних 25 голова од Барсе.

Ипак, Каталонци су дошли у госте са два везана пораза и били су доста пољуљани, без стандардног циља да се противнику да што више голова. Уместо тога, стигао је минус од једног гола у 37. минуту што је била најава трећег везаног пораза, низа који није запамћен од када је Лионел Меси у Барси.

Соријано је украо лопту и прекинуо напад гостију, те сјајном лоптом између два штопера лансирао Бифуму "1 на 1" са Бравом који није имао никакве шансе да заустави шут нападача Алмерије.

Време је одмицало у другом полувремену, а прилике су олако пропуштане, док у периоду између 50. и 70. минута бележимо две пречке Барселоне и две 100 постотне прилике, али промене није било.

Ипак, у 73. минуту стиже олакшање за тренера Луиса Енрикеа након што се Луис Суарез одлично окренуо у шеснаестерцу и упутио лопту на три метра од гола где се нашао Нејмар који је погодио на линији Навара, а десни бек Алмерије је неспретном интервенцијом потврдио изједначење.

Иако је Барселонина игре морала да буде опуштенија, све више је било притиска за гостујућу екипу која је је преокренула резултат у 82. минуту, поново на асистенцију Суареза. Уругвајац је примио лопту од Ракитића на левој страни и проследио је у петерац где је на натрчао Жорди Алба и преварио голмана Рубена за победу своје екипе.

Коментари / 0

Оставите коментар