Suarez pokrenuo Barsin preokret

Fudbaleri Barselone uspeli su da izbegnu neprijatnosti u 11. kolu Primere pošto su preokretom prekinuli mini niz od dva poraza i savladali Almeriju sa 2:1, a junak pobede svakako je Luis Suarez koji je bio asistent kod oba gola.

Fudbal 08.11.2014 | 21:15
Suarez pokrenuo Barsin preokret

Svaki put kada mi Almerija igrala protiv Barselone, unapred se znalo ko će da odnese pobedu, jer je tim iz Andaluzije uspeo samo tri puta u poslednjih 15 godina da osvoji bod u međusobnom duelu, a od novembra 2011. godine dali su samo dva, a primili neverovatnih 25 golova od Barse.

Ipak, Katalonci su došli u goste sa dva vezana poraza i bili su dosta poljuljani, bez standardnog cilja da se protivniku da što više golova. Umesto toga, stigao je minus od jednog gola u 37. minutu što je bila najava trećeg vezanog poraza, niza koji nije zapamćen od kada je Lionel Mesi u Barsi.

Sorijano je ukrao loptu i prekinuo napad gostiju, te sjajnom loptom između dva štopera lansirao Bifumu "1 na 1" sa Bravom koji nije imao nikakve šanse da zaustavi šut napadača Almerije.

Vreme je odmicalo u drugom poluvremenu, a prilike su olako propuštane, dok u periodu između 50. i 70. minuta beležimo dve prečke Barselone i dve 100 postotne prilike, ali promene nije bilo.

Ipak, u 73. minutu stiže olakšanje za trenera Luisa Enrikea nakon što se Luis Suarez odlično okrenuo u šesnaestercu i uputio loptu na tri metra od gola gde se našao Nejmar koji je pogodio na liniji Navara, a desni bek Almerije je nespretnom intervencijom potvrdio izjednačenje.

Iako je Barselonina igre morala da bude opuštenija, sve više je bilo pritiska za gostujuću ekipu koja je je preokrenula rezultat u 82. minutu, ponovo na asistenciju Suareza. Urugvajac je primio loptu od Rakitića na levoj strani i prosledio je u peterac gde je na natrčao Žordi Alba i prevario golmana Rubena za pobedu svoje ekipe.

Komentari / 0

Ostavite komentar