Синдикати хоће репрезентативност

Унија синдиката радника у здравству Републике Српске организовала је регионалну конференцију струковних и независних синдиката из региона. Гости су стигли из Италије, Србије, Федерације БиХ и Словеније. Циљ им је скоро свима исти, побољшање положаја здравствених радника и добијање репрезентативности. Учили су на примјеру синдиката у Словенији који већ учествује у социјалном дијалогу.

Република Српска 08.11.2014 | 21:08
Синдикати хоће репрезентативност

Унија синдиката радника у здравству позвала је колеге из Србије, Федерације БиХ, Словеније и Италије како би размијенили искуства о репрезентативности њихових синдиката, али и положају радника у здравству. Регионална конференција струковних и независних синдиката здравствених радника одржана је у Бањалуци.

Од свих учесника конференције, једино синдикат медицинских сестара из Словеније учествује у социјалном дијалогу у овој земљи, што је циљ свих осталих независних синдиката, поред добијања репрезентативности.

Циљеви су, како кажу у Унији синдиката, исти, промјена застарјелог законодавства у здравству, повећање плата радницима, али и слободно синдикално организовање, уз репрезентативност и учешће у социјалном дијалогу.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар