Sindikati hoće reprezentativnost

Unija sindikata radnika u zdravstvu Republike Srpske organizovala je regionalnu konferenciju strukovnih i nezavisnih sindikata iz regiona. Gosti su stigli iz Italije, Srbije, Federacije BiH i Slovenije. Cilj im je skoro svima isti, poboljšanje položaja zdravstvenih radnika i dobijanje reprezentativnosti. Učili su na primjeru sindikata u Sloveniji koji već učestvuje u socijalnom dijalogu.

Republika Srpska 08.11.2014 | 21:08
Sindikati hoće reprezentativnost

Unija sindikata radnika u zdravstvu pozvala je kolege iz Srbije, Federacije BiH, Slovenije i Italije kako bi razmijenili iskustva o reprezentativnosti njihovih sindikata, ali i položaju radnika u zdravstvu. Regionalna konferencija strukovnih i nezavisnih sindikata zdravstvenih radnika održana je u Banjaluci.

Od svih učesnika konferencije, jedino sindikat medicinskih sestara iz Slovenije učestvuje u socijalnom dijalogu u ovoj zemlji, što je cilj svih ostalih nezavisnih sindikata, pored dobijanja reprezentativnosti.

Ciljevi su, kako kažu u Uniji sindikata, isti, promjena zastarjelog zakonodavstva u zdravstvu, povećanje plata radnicima, ali i slobodno sindikalno organizovanje, uz reprezentativnost i učešće u socijalnom dijalogu.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar