Како је Алекс ''преварио''ван Персија?!

Холандски фудбалер објаснио како је прихватио позив бившег менаџера да дође на Олд Трафорд јер му је говорио да ће клуб напустити тек 2015. године.

Фудбал 08.11.2014 | 18:00
Како је Алекс ''преварио''ван Персија?!

Легендарни сер Алекс Фергусон довео је у августу 2012. Робина ван Персија из Арсенала у Манчестер јунајтед и побрао бројне аплаузе због тога.
Сви су били задовољни, осим самог Робина. Наиме, открио је да је сер Алекс причао тада сасвим другу причу.

Холандски репрезентативац изјавио је да му је Фергусон тада рекао да ће остати на Олд Трафорду до 2015. године, а отишао је на крају те сезоне, у мају 2013. након што су "ђаволи" освојили 20. титулу у Премијер лиги.

Ван Перси био је тада најбољи стрелац Премијер лиге, постигао је 26 голова на 38 одиграних мечева, што је великом шкотском тренеру омогућило да са 13 трофеја првака Енглеске оконча више него успешну каријеру.

Ван Персија много је погодио одлазак Фегусона, што је недавно потврдио и Рио Фердинанд.

"Рио је сјајан момак. Он много прича, али има истине у томе. Моја одлука да дођем у Манчестер делом је била везана за то што ће менаџер бити Фергусон, извињавам се, сер Алекс. Он ми је рекао да ће остати још три године... Али се предомислио", ракао је Ван Перси.

Након одласка Фергусона и он је попустио. Свестан је да нарочито ове године не игра на највишем нивоу.

"Три гола у девет утакмица није довољно".

Баш као и Ван Персију ни Манчестер јунајтед ове сезоне не иде баш најбоље. После десет одиграних кола налазе се на десетом месту на табели Премијер лиге са само 13 освојених бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар