Kako je Aleks ''prevario''van Persija?!

Holandski fudbaler objasnio kako je prihvatio poziv bivšeg menadžera da dođe na Old Traford jer mu je govorio da će klub napustiti tek 2015. godine.

Fudbal 08.11.2014 | 18:00
Kako je Aleks ''prevario''van Persija?!

Legendarni ser Aleks Ferguson doveo je u avgustu 2012. Robina van Persija iz Arsenala u Mančester junajted i pobrao brojne aplauze zbog toga.
Svi su bili zadovoljni, osim samog Robina. Naime, otkrio je da je ser Aleks pričao tada sasvim drugu priču.

Holandski reprezentativac izjavio je da mu je Ferguson tada rekao da će ostati na Old Trafordu do 2015. godine, a otišao je na kraju te sezone, u maju 2013. nakon što su "đavoli" osvojili 20. titulu u Premijer ligi.

Van Persi bio je tada najbolji strelac Premijer lige, postigao je 26 golova na 38 odigranih mečeva, što je velikom škotskom treneru omogućilo da sa 13 trofeja prvaka Engleske okonča više nego uspešnu karijeru.

Van Persija mnogo je pogodio odlazak Fegusona, što je nedavno potvrdio i Rio Ferdinand.

"Rio je sjajan momak. On mnogo priča, ali ima istine u tome. Moja odluka da dođem u Mančester delom je bila vezana za to što će menadžer biti Ferguson, izvinjavam se, ser Aleks. On mi je rekao da će ostati još tri godine... Ali se predomislio", rakao je Van Persi.

Nakon odlaska Fergusona i on je popustio. Svestan je da naročito ove godine ne igra na najvišem nivou.

"Tri gola u devet utakmica nije dovoljno".

Baš kao i Van Persiju ni Mančester junajted ove sezone ne ide baš najbolje. Posle deset odigranih kola nalaze se na desetom mestu na tabeli Premijer lige sa samo 13 osvojenih bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar