ЕЛ: Тео у петорци кола, Боби при врху!

Репрезентативни "плеј" имао је трећи индекс корисности у минулом колу Евролиге, док Звездин центар дели прво место у генералном пласману.

Кошарка 08.11.2014 | 15:30
ЕЛ: Тео у петорци кола, Боби при врху!

Милош Теодосић је у победи ЦСКА над Малагом остварио индекс 31 и био близу личног рекорда у мечевима Евролиге (34), постављеног пре скоро пет година, док је играо за Олимпијакос.
Дао је 27 поена, поделио 10 асистенција, али су по индивидуалном учинку у трећем колу Евролиге испред њега била двојица играча.

Бек Жалгириса Џејмс Андерсон против Уникса је са индексом 38 забележио најбољи резултат ове сезоне у елитном такмичењу, док је Џејсон Грејнџер из Уникахе (33) парирао Теодосићу са 20 поена и 10 асистенција, али нешто бољим салдом у периферним статистичким категоријама (фаулови, изгубљене лопте).

Петорку кола "заокружио" је тандем Албе из Берлина, Џамел Меклин (30) - Алекс Ренфроу (29).

У поретку за МВП-ја регуларног дела сезоне воде Бобан Марјановић и Дамјан Кулиг из Турова са просечним индексом корисности 22,25. Прате их Кит Ленгфорд (Уникс, 20), Теодосић (19,25) и Меклин (19).

Кулиг је најбољи стрелац са 20,25 поена по мечу, Џон Брајант (Бајерн) најбољи скакач са 10 ухваћених лопти (Марјановић други са девет), а Теодосић и Томас Ертел (Лаборал) предњаче међу асистентима са по 7,5 директних додавања за кош.

Коментари / 0

Оставите коментар