EL: Teo u petorci kola, Bobi pri vrhu!

Reprezentativni "plej" imao je treći indeks korisnosti u minulom kolu Evrolige, dok Zvezdin centar deli prvo mesto u generalnom plasmanu.

Košarka 08.11.2014 | 15:30
EL: Teo u petorci kola, Bobi pri vrhu!

Miloš Teodosić je u pobedi CSKA nad Malagom ostvario indeks 31 i bio blizu ličnog rekorda u mečevima Evrolige (34), postavljenog pre skoro pet godina, dok je igrao za Olimpijakos.
Dao je 27 poena, podelio 10 asistencija, ali su po individualnom učinku u trećem kolu Evrolige ispred njega bila dvojica igrača.

Bek Žalgirisa Džejms Anderson protiv Uniksa je sa indeksom 38 zabeležio najbolji rezultat ove sezone u elitnom takmičenju, dok je Džejson Grejndžer iz Unikahe (33) parirao Teodosiću sa 20 poena i 10 asistencija, ali nešto boljim saldom u perifernim statističkim kategorijama (faulovi, izgubljene lopte).

Petorku kola "zaokružio" je tandem Albe iz Berlina, Džamel Meklin (30) - Aleks Renfrou (29).

U poretku za MVP-ja regularnog dela sezone vode Boban Marjanović i Damjan Kulig iz Turova sa prosečnim indeksom korisnosti 22,25. Prate ih Kit Lengford (Uniks, 20), Teodosić (19,25) i Meklin (19).

Kulig je najbolji strelac sa 20,25 poena po meču, Džon Brajant (Bajern) najbolji skakač sa 10 uhvaćenih lopti (Marjanović drugi sa devet), a Teodosić i Tomas Ertel (Laboral) prednjače među asistentima sa po 7,5 direktnih dodavanja za koš.

Komentari / 0

Ostavite komentar