ПЛ БиХ. Данас претпоследње коло јесени

Пред нама је четрнаесто, претпосљедње коло јесењег дијела Премијер лиге које би могло дати одговор која ће екипа презимити на првом мјесту најелитнијег фудбалског такмичења у БиХ. Очекује нас осам утакмица од којих је чак седам на распореду данас, док се једна игра у недјељу.

Фудбал 08.11.2014 | 12:30
ПЛ БиХ. Данас претпоследње коло јесени

Фудбалери Сарајева ће против Витеза бити у потрази за нова три бода која би их додатно приближила водећем Широком Бријегу. Након велике побједе у дербију на Грбавици, Бордо тим је у позицији апсолутног фаворита против Витеза и све осим побједе Сарајева било би велико изненађење.

Са друге стране, Жељезничар у Травнику има прилику за поправни али и доста тежи задатак у односу на Сарајево. Традиционално неугодно гостовање на Пироти сигурно неће бити лаган задатак за Плаве који су у овом сусрету ипак фаворит, барем на папиру. Жељо ове сезоне игра сјајно ван своје Грбавице, а до сада је уписао чак пет побједа из седам сусрета. Против Травника ће имати прилику и за шесту.

Првопласирани Широки Бријег ће на Пецари угостити Славију која је на том стадиону тријумфовала само једном откако се игра Премијер лига. Нема сумње да су домаћи фаворит у овом сусрету, а побједом би уз евентуалне киксеве првих пратилаца могли осигурати јесењу титулу.

Недалеко од Широког, Вележ ће у Врапчићима дочекати градачачку Звијезду која у посљедње вријеме пружа много боље партије у односу на сами почетак сезоне. Звијезда је Вележу гостовала пет пута и само је једном поражена, уз двије побједе и два ремија, што свакако даје оптимизам играчима и навијачима овог клуба, који је у прошлом колу против Борца уписао прву побједу у сезони.

Једина утакмица која ће бити одиграна у недјељу уједно ће бити и дерби овог кола. Изненађење првенства, Олимпик, дочекаће на својој Отоци актуелног првака Зрињског, који је у паду форме и благој резултатској кризи. Биће то дуел другопласираног и трећепласираног тима на табели који имају по 27 освојених бодова и врло вјероватно нас очекује неизвјестан сусрет. У прошлости су ове двије екипе знале често одиграти и сусрет са доста голова, па се на Отоци с правом може очекивати добра фудбалска представа у недјељу.

Челик и Слобода ће у овом колу имати идеалне прилике за бијег са дна табеле. Зеничани ће на Билином Пољу дочекати претпосљедњи Радник, док ће Слобода у госте Младости из Велике Обарске, тиму који је у најлошијој форми од свих Премијерлигаша. Прилику да се приближи водећима имаће и Борац, који ће гостовати у Зворнику екипи Дрине. Борац у блиској прошлости није губио од Дрине, а данашњи сусрет показаће хоће ли се традиција наставити.

Седам утакмица данашњег програма на распореду је од 13:30 минута, док ће меч на Отоци дан касније почети у 13 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар