PL BiH. Danas pretposlednje kolo jeseni

Pred nama je četrnaesto, pretposljednje kolo jesenjeg dijela Premijer lige koje bi moglo dati odgovor koja će ekipa prezimiti na prvom mjestu najelitnijeg fudbalskog takmičenja u BiH. Očekuje nas osam utakmica od kojih je čak sedam na rasporedu danas, dok se jedna igra u nedjelju.

Fudbal 08.11.2014 | 12:30
PL BiH. Danas pretposlednje kolo jeseni

Fudbaleri Sarajeva će protiv Viteza biti u potrazi za nova tri boda koja bi ih dodatno približila vodećem Širokom Brijegu. Nakon velike pobjede u derbiju na Grbavici, Bordo tim je u poziciji apsolutnog favorita protiv Viteza i sve osim pobjede Sarajeva bilo bi veliko iznenađenje.

Sa druge strane, Željezničar u Travniku ima priliku za popravni ali i dosta teži zadatak u odnosu na Sarajevo. Tradicionalno neugodno gostovanje na Piroti sigurno neće biti lagan zadatak za Plave koji su u ovom susretu ipak favorit, barem na papiru. Željo ove sezone igra sjajno van svoje Grbavice, a do sada je upisao čak pet pobjeda iz sedam susreta. Protiv Travnika će imati priliku i za šestu.

Prvoplasirani Široki Brijeg će na Pecari ugostiti Slaviju koja je na tom stadionu trijumfovala samo jednom otkako se igra Premijer liga. Nema sumnje da su domaći favorit u ovom susretu, a pobjedom bi uz eventualne kikseve prvih pratilaca mogli osigurati jesenju titulu.

Nedaleko od Širokog, Velež će u Vrapčićima dočekati gradačačku Zvijezdu koja u posljednje vrijeme pruža mnogo bolje partije u odnosu na sami početak sezone. Zvijezda je Veležu gostovala pet puta i samo je jednom poražena, uz dvije pobjede i dva remija, što svakako daje optimizam igračima i navijačima ovog kluba, koji je u prošlom kolu protiv Borca upisao prvu pobjedu u sezoni.

Jedina utakmica koja će biti odigrana u nedjelju ujedno će biti i derbi ovog kola. Iznenađenje prvenstva, Olimpik, dočekaće na svojoj Otoci aktuelnog prvaka Zrinjskog, koji je u padu forme i blagoj rezultatskoj krizi. Biće to duel drugoplasiranog i trećeplasiranog tima na tabeli koji imaju po 27 osvojenih bodova i vrlo vjerovatno nas očekuje neizvjestan susret. U prošlosti su ove dvije ekipe znale često odigrati i susret sa dosta golova, pa se na Otoci s pravom može očekivati dobra fudbalska predstava u nedjelju.

Čelik i Sloboda će u ovom kolu imati idealne prilike za bijeg sa dna tabele. Zeničani će na Bilinom Polju dočekati pretposljednji Radnik, dok će Sloboda u goste Mladosti iz Velike Obarske, timu koji je u najlošijoj formi od svih Premijerligaša. Priliku da se približi vodećima imaće i Borac, koji će gostovati u Zvorniku ekipi Drine. Borac u bliskoj prošlosti nije gubio od Drine, a današnji susret pokazaće hoće li se tradicija nastaviti.

Sedam utakmica današnjeg programa na rasporedu je od 13:30 minuta, dok će meč na Otoci dan kasnije početi u 13 sati.

Komentari / 0

Ostavite komentar